Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης 

Συνεργασία σε ακαδημαϊκά  προγράμματα, ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προώθηση της επιστημονικής έρευνας της διδασκαλίας  και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης,  προς όφελος της κοινωνίας, προβλέπει  το Μνημόνιο Συνεργασίας, ανάμεσα  στο Πανεπιστήμιο  Λευκωσίας  και το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης. Το μνημόνιο υπέγραψαν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο καθηγητής Αιμίλιος Σολωμού, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος  Διοίκησης και Διευθυντής της Έδρας UNESCO  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Γεώργιος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος  σε θέματα Παιδείας.

Με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και τη συνεργασία σε ακαδημαϊκά προγράμματα

«Προσβλέπουμε σε μια επωφελή και για τις δυο πλευρές συνεργασία. Είμαστε  βέβαιοι πως αυτό το μνημόνιο με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου  και ένα από τα κορυφαία  στην Ευρώπη, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης  στην Κρήτη και γενικά  σε ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βλαχάκης.

«Θέλουμε να προσφέρουμε εκπαίδευση και πολιτισμό, καθώς εμείς οι Κύπριοι έχουμε πάρα πολλά κοινά με τους Κρητικούς αδελφούς μας», υπέδειξε ο καθηγητής Σολωμού. Ο Τάσος Δημητρίου, Διευθυντής του Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επεσήμανε ότι με αυτό το Μνημόνιο ανοίγει δρόμος για ευρύτερη  συνεργασία.

Το Μνημόνιο προβλέπει επίσης την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών  ή ερευνητικών  δραστηριοτήτων, όπως συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις κοκ, τη διοργάνωση  εκπαιδευτικών  συνεδρίων  με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την παροχή συγκεκριμένων υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για δημόσιους λειτουργούς, καθώς και την εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας-λογοτεχνίας-καινοτομίας με συγκεκριμένο θέμα και την από κοινού βράβευση των νικητών στους εν λόγω διαγωνισμούς.

Τονίζοντας τη σημαντικότητα της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με συγκεκριμένα Τμήματα Σχολών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε πως το σχετικό Μνημόνιο  εντάσσεται στο πλαίσιο  του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου για  την Παιδεία.

Τέλος, ο καθηγητής Σολωμού, αναφέρθηκε  στους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει η έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου και με άλλους Δήμους της Κρήτης, τονίζοντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης δουλειάς και συνεργασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα