Μοσκοβισί: Υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος

Μοσκοβισί: Υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος

 


 


Να  συνεχίσει την αυστηρή υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προκειμένου να επιτύχει μια ρύθμιση του χρέους της, καλεί την Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θεσμοθετήσει όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί, μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου έτσι ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και να αρχίσουν οι προεργασίες για τη συζήτηση για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή.

«Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο. Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι πλήρη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, με λογικά επιτόκια. Και εδώ έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Οι δανειακές ανάγκες της χώρας για την περίοδο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος είναι πλήρως διαχειρίσιμες, καθώς η Ελλάδα έκανε στις αρχές του τρέχοντος έτους κάποια επιτυχή πρώτα βήματα επιστροφής στο διεθνές δανειακό περιβάλλον. Επίσης, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που έλαβε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σταθερότητας φέτος συνέβαλαν και αυτά θετικά στη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους. Όλα τα παραπάνω έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών», ανέφερε.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της επόμενης μέρας, ο Επίτροπος σημείωσε ότι στόχος όλων είναι να επιτύχει η χώρα βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, καθώς και να επανασυγκλίνουν η αγορά εργασίας και τα εισοδήματα στην Ελλάδα με εκείνα στην υπόλοιπη ευρωζώνη. «Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης με επιτυχία θα επανενταχθεί στον υπάρχοντα μηχανισμό οικονομικής επιτήρησης της μεταμνημονιακής εποχής, στον οποίο υπάγονται και άλλα κράτη-μέλη. Αυτό θα σημαίνει ότι η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα», τόνισε. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα