Μουσικό αφιέρωμα για τα 80χρονα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Μουσικό αφιέρωμα για τα 80χρονα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό το μουσικό αφιέρωμα στην Κυπριακή μουσική παράδοση «Απόψε εν να γενεί καφκάς».

Πρόκειται για την πρώτη, από μία σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα σηματοδοτώντας τα 80 χρόνια από την Ίδρυσή της.

Σε μια μοναδική συναυλία ο  καταξιωμένος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, η Μπάντα Πνευστών της Συμφωνικής ορχήστρας Νέων Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μυράλη και η Χορωδία του Άρη Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του Σόλων Κλαδά με ένα ρεπερτόριο από τα πιο γνωστά κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια σε ενορχηστρώσεις του Ευαγόρα Καραγιώργη  ενθουσίασαν το κοινό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ριάλτο Κίκης Καζαμίας σε χαιρετισμό του  εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει εδώ και 80 χρόνια η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα του νησιού και παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη.

Ο κ. Χατζηγιάννης  σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι την 26η Οκτωβρίου 1937, 66 συνεργατικοί αντιπρόσωποι συναντήθηκαν στο Ελένειο αρρεναγωγείο Λευκωσίας για να ιδρύσουν τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, όπως ήταν το αρχικό της όνομα. «Μια Τράπεζα η οποία έμελλε να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα της Κύπρου και να συνδεθεί με την ιστορία και τους αγώνες του Κυπριακού λαού.  Σήμερα, 80 χρόνια μετά, αισθανόμαστε περήφανοι για όλα όσα πετύχαμε. Καταφέραμε με αποφασιστικότητα και τόλμη να περάσουμε όλα τα εμπόδια και να πάρουμε την τύχη της Τράπεζας μας στα χέρια μας» σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς τους πελάτες και το προσωπικό για τη  διαχρονική στήριξη τους αλλά κυρίως για την εμπιστοσύνη με την οποία περικλείουν τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Η  Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937 και παρέχει ευρύ φάσµα χρηµατοοικονοµικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών.  Αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό παράδοσης, ιστορίας, δυναμισμού και καινοτομίας, καθώς προέρχεται από συγχωνεύσεις Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και το καθένα συνέβαλε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στη διαμόρφωση του σημερινού δυναμικού οργανισμού.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή ∆ηµοκρατία κατέχει το 77,34% των µετοχών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το Ταµείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική  Κεντρική Εταιρεία Συµµετοχών το 0,78%. ∆ιαθέτει το µεγαλύτερο δίκτυο καταστηµάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο και είναι η πρώτη τράπεζα σε καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού.  Στις 31 Μαρτίου 2017, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρισκόταν στο 15,51%, τα ίδια κεφάλαια ανερχόταν στα €1,2δις και το σύνολο ενεργητικού στα €13,9δις.


Comments

comments

Tags: coop, skt

Σχετικά με τον Συγγραφέα