Ν. Χατζηγιάννης: Δαιμονοποιήθηκε η σχέση μου με τον YΠΟΙΚ

Ν. Χατζηγιάννης: Δαιμονοποιήθηκε η σχέση μου με τον YΠΟΙΚ


 


Δαιμονοποιήθηκε η σχέση μου με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ανέφερε πριν από λίγο ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης ο οποίος καταθέτει αυτή την ώρα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Η συνεδρία της Επιτροπής άρχισε στις 9 το πρωί και όπως είχε ανακοινώσει η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή, εάν παραστεί ανάγκη, η κατάθεση του κ. Χατζηγιάννη θα συνεχιστεί και αύριο.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, είχαν γίνει από διάφορους μάρτυρες αναφορές στον κ. Χατζηγιάννη και τον ρόλο του στην ΣΚΤ.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγιάννης είπε «Η φιλική σχέση που έχω με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη έχει δαιμονοποιηθεί, έχουν γραφτεί τόσα πολλά πράγματα και έχει αποτελέσει βαρίδι και για τους δύο. Γνώρισα τον ΥΠΟΙΚ όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο. Ήμασταν και στο ίδιο σχολείο αλλά δεν τον γνώριζα διότι ήταν πιο μικρός και πολύ ήσυχος. Επανασυνδέθηκα με τον κ. Γεωργιάδη το 2018 όταν επαναπατρίστηκα στην Κύπρο», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι άλλο η φιλική σχέση και άλλο η επαγγελματική αναφέροντας ότι «η δουλειά είναι δουλειά, ποτέ δεν επικαλέστηκα ή μετέφερα επιθυμία του υπουργού».

Για το ζήτημα που προέκυψε με το γραφείο του κ. Χατζηγιάννη ο Πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε για το τι συνέβη, αν ο κ. Κληρίδης έθιξε ενώπιον του το θέμα και αν αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την τράπεζα γιατί ο ρόλος του ήταν μειωμένος;

Ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε «Αυτή την ερώτηση να την κάνετε στον κ. Κληρίδη».

«Όχι σας ρωτώ εσάς που προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το θέμα των γραφείων», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής με τον κ. Χατζηγιάννη να απαντά:  «Μπροστά σε συναδέλφους πρότεινα στον κ. Κληρίδη να πάρει το γραφείο. Αν το θέμα του γραφείου ήταν να τον κάνει να νιώσει καλύτερα, τότε λυπάμαι που δεν το σκέφτηκα».

Στην κατάθεση του ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι το 2015 ο Συνεργατισμός βρισκότανε στο χείλος του γκρεμού λόγω του τεράστιου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Τα ΜΕΔ ανέρχονταν στα €7,7 δις», σημείωσε.

Ο μάρτυρας προσήλθε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής με μεγάλο αριθμό εγγράφων τα οποία όπως ανέφερε συγκέντρωσε κατά τις 128 ημέρες που ανέμενε τη σειρά του για να καταθέσει τη δική του μαρτυρία για την κατάρρευση της ΣΚΤ.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα