Νατάσα Πηλείδου: Σε διαδικασία rebranding η κυπριακή ναυτιλία

Νατάσα Πηλείδου: Σε διαδικασία rebranding η κυπριακή ναυτιλία


 


Η κυπριακή σημαία είναι ποιοτική και όχι ευκαιριακή

 

Της Νικολέττας Λιβέρα

 

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής ναυτιλίας μέσα από την εδραίωση της Κύπρου ως ένα πλήρες ναυτιλιακό σύμπλεγμα είναι ο στόχος και η προτεραιότητα της πρώτης υφυπουργού Ναυτιλίας, Νατάσας Πηλείδου, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της από την 1η Μαρτίου. Ο οδικός χάρτης για τη μετεξέλιξη της κυπριακής ναυτιλίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μελέτη του οίκου Εrnst&Young, η οποία καταγράφει πέντε πυλώνες για υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού στόχου, όπως είναι η ενδυνάμωση των τοπικών γραφείων της Κύπρου, η αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα για την προβολή της κυπριακής σημαίας, η ενεργοποίηση και άλλων μεθόδων για προσέλκυση πλοίων και εταιρειών στην Κύπρο καθώς το rebranding της κυπριακής ναυτιλίας. «Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τη χαρτογράφηση της κυπριακής ναυτιλίας σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και τι πρέπει να γίνει» δηλώνει η υφυπουργός Νατάσα Πηλείδου.

Ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πλήρους κόμβου παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, όλα τα πιο πάνω θέματα βρίσκονται στο μικροσκόπιο επιτροπών που έχουν δημιουργηθεί, στο πλαίσιο μιας ομάδας στρατηγικής, της οποίας προεδρεύει η ίδια, με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.  «Θέλουμε να προβάλουμε την Κύπρο ως κόμβο προσφοράς υπηρεσιών, ως μια δυνατή και ποιοτική σημαία και νηολόγιο αλλά και ένα ολοκληρωμένο ναυτιλιακό σύμπλεγμα» προσθέτει η κα Πηλείδου και τονίζει ότι οι ξένοι πελάτες ζητούν μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών όπως είναι η διαχείριση και η ναύλωση πλοίων, η παροχή εξειδικευμένων δικηγορικών και λογιστικών υπηρεσιών, η παροχή χρηματοδότησης και υπηρεσιών ασφάλισης, καυσίμων, επιδιορθώσεων και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την υφυπουργό τα μηνύματα από τις πρώτες επαφές είναι ενθαρρυντικά: «Έχουμε κερδίσει κάποιες εταιρείες, βλέπουμε δυνητικούς επενδυτές και κάποιοι ανακοίνωσαν ότι θα έρθουν στην Κύπρο και αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη που μας χαροποιεί. Κερδίσαμε επίσης κάποια πλοία τα οποία νηολογήθηκαν στην Κύπρο. Σίγουρα έχουμε κερδίσει πολλή προσοχή, είχαμε πολύ ενδιαφέρον από ξένο και εξειδικευμένο Τύπο. Αποτελεί προτεραιότητα η προσέλκυση περισσότερων πλοίων στο νηολόγιό μας και εταιρειών για παροχή υπηρεσιών». Όπως αναφέρει η κα Πηλείδου, το νηολόγιο είναι η εικόνα της κυπριακής σημαίας, κάτι όμως που διαφέρει από την εικόνα που πρέπει να έχει ένα ναυτιλιακό σύμπλεγμα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που επικρατεί. «Δεν αρκεί να εγγράφεις πλοία γιατί πλέον τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος όσο και το διεθνές νομοθετικό πλαίσιο απαιτούν όπως οι εταιρείες έχουν ουσιώδη παρουσία στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται» σημειώνει και εξηγεί ότι οι λεγόμενες «σημαίες ευκαιρίας» δεν το προσφέρουν αυτό.  «Εμείς καταφέραμε να ξεφύγουμε από αυτή την εικόνα. Έχουμε λευκή σημαία και καλή φήμη για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, η οποία αποτελεί προτεραιότητα. Το επιπρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι τα οφέλη για την οικονομία πολλαπλασιάζονται, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης, αλλά και την προσέλκυση όλο και περισσοτέρων εταιρειών σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο σύμπλεγμα» καταλήγει.

Το Κυπριακό Νηολόγιο βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση του παγκόσμιου στόλου με εγγεγραμμένα 1,857 πλοία ολικής χωρητικότητας που ξεπερνά τα 21 εκατομμύρια κόρους. Η συνεχής αναβάθμιση του στόλου και των προσφερόμενων υπηρεσιών παρέχει τη δυνατότητα υψηλού επιπέδου στήριξης της διεθνούς ναυτιλίας και ενδυναμώνει την εικόνα της Κυπριακής Σημαίας ως «Σημαία Ποιότητας». Η Κύπρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοιοδιαχείρισης παγκοσμίως. Στην επικράτειά της έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν πέραν των 60 πλοιοδιαχειριστριών εταιριών, πολλές από τις οποίες συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες του είδους τους παγκόσμια. Αυτό την κατατάσσει ανάμεσα στις πρώτες 5 χώρες παγκοσμίως με το μεγαλύτερο αριθμό πλοιοδιαχειριστριών εταιριών.  Το 87% των εταιριών αυτών ελέγχονται από κυπριακά και ευρωπαϊκά συμφέροντα και σε αυτές εργοδοτούνται περίπου 40,000 ναυτικοί από τους οποίους 5,000 είναι Ευρωπαίοι. Ενδιαφέρον επίσης είναι και το γεγονός ότι το ποσοστό του στόλου που η διαχείριση του γίνεται από την Κύπρο– σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς – αποτελεί το 20% του παγκόσμιου στόλου πλοιοδιαχείρισης (περί τα 10,000 πλοία στον τομέα πλοιοδιαχείρισης παγκοσμίως).

Η Κύπρος χαίρει σεβασμού τόσο στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα ως μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization-ΙΜΟ), που αποτελεί διακρατικό οργανισμό του ΟΗΕ, όσο και στην ΕΕ και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency-ΕΜSA), που παρέχει τεχνική εμπειρογνωσία και επιχειρησιακή βοήθεια. «Είμαστε αξιόπιστα μέλη, παραδίδουμε σεμινάρια και παρέχουμε στήριξη σε λιγότερο προηγμένα ναυτιλιακά κράτη, π.χ. σε θέματα ασφάλειας, προσφέρουμε τεχνογνωσία και θεωρούμαστε ένα αξιόπιστο ναυτιλιακό κράτος με σοβαρή και εμπεριστατωμένη άποψη», υπογραμμίζει η κα Πηλείδου και αναφέρεται σε δύο σημαντικά ορόσημα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχουν αντίκτυπο στη ναυτιλία. Το πρώτο είναι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ και το δεύτερο είναι οι προπτικές που δημιουργεί η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή Έντυπο Περιοδικό Ευρωκέρδος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα