Νέες υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε Κίτι και Λακατάμια

Νέες υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε Κίτι και Λακατάμια


 

Δημιουργία κέντρου διανομής στο Δάλι έκτασης 6.000 τ.μ.

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

Στη δημιουργία μιας νέας υπεραγοράς στο Κίτι εντός του 2018, και μιας νέας υπεραγοράς στη Λακατάμια, προχωρούν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ενώ εντός του χρόνου αναμένεται η λειτουργία ενός νέου κέντρου διανομής στο Δάλι, έκτασης 6.000 τ.μ. που θα αποτελεί τον αποθηκευτικό χώρο για τα προϊόντα και τις εισαγωγές των υπεραγορών.

Το τελευταίο μέλος το οποίο προστέθηκε στην αλυσίδα Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, είναι η υπεραγορά στα Λατσιά, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στις 12 παγκύπρια.

Μιλώντας στο ΕυρωΚέρδος ο Γιώργος Θεοδότου, Director και Marketing Manager, των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, δήλωσε πως φιλοσοφία της εταιρείας είναι οι επιλεγμένες και στρατηγικές επεκτάσεις, έχοντας πάντα υπόψη την κερδοφορία της εταιρείας.

«Κάθε μας κίνηση για επέκταση γίνεται πάντοτε μέσα από προσεγμένη έρευνα και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Επίσης θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια στην Κύπρο για επέκταση και αυτή η άποψη προκύπτει και από τις αντιδράσεις του κόσμου σε κάθε νέο άνοιγμά μας. Αυτό που μας δίνει κίνητρο είναι η επιθυμία του κόσμου να έρθουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ κοντά σε περισσότερους καταναλωτές».

Ερωτηθείς πόσο επηρέασε ο κορεσμός της αγοράς, όπως συνέβη στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις, σημείωσε πως με την κρίση που πέρασαν οι υπεραγορές τα προηγούμενα χρόνια και το κλείσιμο περίπου 40 υπεραγορών, πλέον έχει γίνει αναδιάρθρωση και στον συγκεκριμένο κλάδο. «Το γεγονός, ότι οι επεκτάσεις μας γίνονται στρατηγικά μάς αποτρέπει από το να σκεφτόμαστε οποιαδήποτε καταστροφικά σενάρια».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδότου οι Κύπριοι καταναλωτές δεν ψωνίζουν πλέον παθητικά. «Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον τρόπο ψωνίσματος του Κύπριου καταναλωτή, ο οποίος έχει γίνει πιο απαιτητικός και πιο παρατηρητικός, κάνοντας έξυπνες κινήσεις και αγορές. Δεν ψωνίζει παθητικά, αλλά προσέχει και αξιολογεί τα προϊόντα που αγοράζει. Στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ απευθυνόμαστε στους απαιτητικούς καταναλωτές, οι οποίοι μάς επιλέγουν γιατί διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία προσφέρονται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό δηλώνεται και μέσα από το  σλόγκαν «και φθηνά και ΑΛΦΑΜΕΓΑ», το οποίο δηλώνει ότι προσφέρουμε φθηνά προϊόντα, πάντοτε με την εγγύηση ποιότητας που παρέχουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Οι χαμηλές τιμές και οι προσφορές είναι αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας. Οι καταναλωτές, στις μέρες μας, προγραμματίζουν περισσότερο τα ψώνια τους, παρακολουθούν στενά τις προσφορές και μειώνουν τα περιττά έξοδα, ψωνίζοντας όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά προϊόντα σε σχέση με αυτά που πληρώνουν. Πλέον οι προσφορές, τα δώρα και τα υπόλοιπα κίνητρα, που δίνουν οι υπεραγορές θεωρούνται δεδομένα, οπόταν το γεγονός αυτό μάς κάνει να θέτουμε τον πήχη ψηλότερα και να λαμβάνουμε ολοένα και περισσότερο υπόψη τις απαιτήσεις του κοινού».

Ο κ. Θεοδότου απαντώντας σε ερώτηση αν το σκηνικό αυτό έχει πλήξει την αγορά των επωνύμων προϊόντων, ανέφερε πως δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα η συγκεκριμένη αγορά. «Προσωπικά πιστεύω ότι ο Κύπριος καταναλωτής αναζητά την ποιότητα και τείνει να παραμένει πιστός σε συγκεκριμένες επωνυμίες προϊόντων. Βέβαια στο «παιχνίδι» πλέον έχουν ενταχθεί και τα προϊόντα private label, τα οποία έχουν εντείνει τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών και έχουν λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά. Ο ανταγωνισμός όντως έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ο υγιής ανταγωνισμός είναι θεμιτός και μας παρακινεί να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, παρέχοντάς μας συνεχώς περιθώρια βελτίωσης, καθώς βρισκόμαστε πάντα μπροστά από τον πιο αυστηρό κριτή που είναι ο ίδιος ο καταναλωτής».

Προχωρώντας πάρα πέρα ο κ. Θεοδότου μας μίλησε για την συνεργασία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ με την Tesco. «Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που μια από τις τρεις μεγαλύτερες αλυσίδες υπεραγορών στον κόσμο επέλεξε τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στην κυπριακή αγορά. Η φιλοσοφία της Tesco ταυτίζεται με τη φιλοσοφία των Υπεραγορών ΑΛΓΦΑΜΕΓΑ, αφού στόχος και των δύο είναι να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία ψωνίσματος, ανταποκρινόμενοι στις νέες διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες. Οι Κύπριοι καταναλωτές αγκάλιασαν αυτή τη συνεργασία μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματά της. Επίσης διατηρούμε συνεργασία, με την ΑΒ Βασιλόπουλος, τη μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, αναφέρθηκε στην αύξηση του ανταγωνισμού με την κάθοδο στην Κύπρο πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και στις αλλαγές των συνηθειών των καταναλωτών οι οποίοι είναι πλέον πιο ενημερωμένοι. «Η τεχνολογία είναι ένας άλλος παράγοντας που κινεί πλέον τα νήματα και έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο χώρο”.

Η γρήγορη ενημέρωση που έχει επέλθει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, αποτελεί εργαλείο στα χέρια τον επιχειρήσεων και του καταναλωτή».

Αναφορικά με μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού ο κ. Θεοδότου σχολίασε πως η πλειοψηφία της επιχειρηματικής κοινότητας ευελπιστεί σε μια λύση του κυπριακού προβλήματος, θέμα που την απασχολεί εδώ και 43 χρόνια. Τόνισε δε, πως υπάρχουν αρκετές δυσκολίες ως προς την επίλυσή του και πως δύσκολα θα ξεπεραστούν.

Όσον αφορά το όνομα των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ο κ. Θεοδότου ανέφερε πως πίσω από το όνομα των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ βρίσκεται ένας καταναλωτής, ο οποίος είχε στείλει την εισήγησή του σε σχετικό διαγωνισμό που είχε διεξάγει η εταιρεία.

Τέλος σχολιάζοντας μας τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του να δουλεύεις σε μια οικογενειακή επιχείρηση, είπε πως αυτό τον γεμίζει με τεράστιες ευθύνες, κυρίως γιατί θα ήθελε να αποδειχθεί άξιος της εμπιστοσύνης που του έχει δείξει ο παππούς του, Πρόεδρος και Ιδρυτής των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Ανδρέας Παπαέλληνας. «Το να δουλεύεις μαζί με την οικογένεια σου για ένα κοινό σκοπό, αυτόν της επιτυχίας, είναι κάτι που μας δένει περισσότερο σαν οικογένεια».


Comments

comments

Tags: cyprus

Σχετικά με τον Συγγραφέα