Νομοθετική ρύθμιση στον ανεξέλεγκτο τρόπο λειτουργίας των Bingo

Νομοθετική ρύθμιση στον ανεξέλεγκτο τρόπο λειτουργίας των Bingo

 


 


Ο κύκλος εργασιών του Bingo υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Τον ανεξέλεγκτο τρόπο τον οποίο λειτουργεί η στοιχηματική δραστηριότητα γύρω από το Bingo επιθυμεί να ρυθμίσει η Κυβέρνηση και ήδη ετοιμάζεται σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών του Bingo υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα ενώπιον, της  Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, σημείωσε πως το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.

«Πρόθεση μας είναι όπως και το Bingo τεθεί κάτω από τον ρυθμιστικό έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, ούτος ώστε να λειτουργεί με τρόπο που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό όφελος», ανέφερε.

Ενώπιον της Βουλής βρίσκεται και κυβερνητικό νομοσχέδιο για το κρατικό Λαχείο, που θα επιτρέψει την παραχώρηση της λειτουργίας του σε ιδιώτες επενδυτές και την υπαγωγή του κάτω από τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κίνηση που επίσης αναμένεται, όπως σημείωσε, να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Όπως σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών, λόγοι δημοσίου συμφέροντος,  επιβάλλουν και την ρύθμιση των παιγνιδιών που μέχρι σήμερα προσφέρει ο ΟΠΑΠ με νομοθεσία του κράτους, αντί με διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα, και με ένταξη και αυτών των παιγνιδιών κάτω από το έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Και αυτό το νομοσχέδιο εκκρεμεί ενώπιων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σημείωσε.

Ανέφερε επίσης πως τα αναμενόμενα έσοδα της Αρχής από την φορολογία για το 2017 θα είναι αυξημένα κατά 100-120% σε σχέση με τα έσοδα του 2015.

Όσον αφορά την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως μέσα σε περίοδο δύο μόλις ετών, κατάφερε να πραγματοποιήσει άλματα και να λειτουργήσει με  τρόπο που συνάδει απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι άλλη από αυτή της σωστής οργάνωσης και της αποτελεσματικής ρύθμιση της αγοράς, που να οδηγεί στην ελεγχόμενη ανάπτυξη του τομέα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντική πτυχή του ρόλου και της αποστολής της Αρχής που είναι η δημιουργία κουλτούρας που να αποτρέπει την προβληματική ενασχόληση με το στοίχημα και το τυχερό παιγνίδι, και που να αναδεικνύει την διάκριση μεταξύ της διασκέδασης και του εθισμού.

Στην δική της ομιλία η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκου, τόνισε πως η Αρχή αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του κλάδου της στοιχηματικής δραστηριότητας και των τυχερών παιγνίων και αντιμετωπίζει το θέμα του εθισμού με την ευθύνη που της αναλογεί.

Η κ. Φιάκου παρουσίασε και το πρώτο Σχέδιο Δράσης για τον Υπεύθυνο Στοιχηματισμό που αποτελεί μέρος του συνολικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της Αρχής. Το Σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαίδευση και ενημέρωση της κοινωνίας,  προώθηση του υπεύθυνου στοιχηματισμού, και την προστασία νεαρών προσώπων και ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα