Oι φούρνοι Ζορπά από την Αθηένου στη Νέα Υόρκη

Oι φούρνοι Ζορπά από την Αθηένου στη Νέα Υόρκη


Μονάδα παραγωγής και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 

«Οι τέσσερις δεκαετίες ζωής βρίσκουν τους Φούρνους Ζορπά να συνεχίζουν το ταξίδι τους βασισμένοι στις ίδιες αξίες με τις οποίες ξεκίνησαν το 1975. Με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, εργαζόμαστε καθημερινά με αγάπη και πάθος για τον κλάδο μας». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο EUROΚΕΡΔΟΣ ο Δημήτρης Ζορπάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Α. Ζορπάς & Υιοί.

Αφορμή για αυτή μας την συνομιλία με το Δημήτρη Ζορπά, στάθηκε το άνοιγμα της εταιρείας σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και η συμπλήρωση 40 χρόνων από την ημέρα που ψήθηκε το πρώτο αθηενίτικο ψωμί, από την οικογένεια Ζορπά. 

Σχετικά με τα επεκτατικά σχέδια της εταιρείας στο εξωτερικό ο κ. Ζορπάς είπε πως η εταιρεία προχωρεί στο άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της περί τα τέλη Οκτώβριου στη Νέα Υόρκη, με διαφοροποιημένο concept που θα συνάδει με την εκεί αγορά, και με διαφορετική επωνυμία.

«Σε αυτό το άνοιγμα, μας βοήθησε η εμπειρία των τελευταίων χρόνων με τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία, Ελλάδα και Σαουδική Αραβία αλλά και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής και καταστημάτων σε συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου διαθέτουμε μονάδα παραγωγής που εξυπηρετούμε τοπικές υπεραγορές και μεγάλα καταστήματα», ανέφερε ο κ. Ζορπας.

Ερωτηθείς για την απόφαση επέκτασης της εταιρείας στη Νέα Υόρκη τόνισε πως δεν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. «Η απόφαση για επέκταση της εταιρείας στην Νέα Υόρκη δεν πάρθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Θεωρούμε ότι αποτελεί φυσικό συνεπακόλουθο της μέχρι σήμερα πορείας της εταιρείας μας. Απευθυνόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική αγορά την οποία έχουμε μελετήσει πολύ πριν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 55 καταστήματα Φούρνων Ζορπάς παγκύπρια, ενώ η εταιρεία εργοδοτεί 1550 άτομα, τα οποία ο κ. Ζορπάς χαρακτήρισε ως συναδέλφους. «Αποτελούν για εμάς την επέκταση της οικογένειας μας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας ανέφερε πως το τελευταίο κατάστημα Ζορπάς, άνοιξε στην Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο το οποίο εγκαινιάστηκε στα μέσα Ιουλίου.

«Ο Όμιλος εταιρειών Ζορπάς συμπεριλαμβάνει τα ζαχαροπλαστεία Πραλίνα σε Λευκωσία και τώρα στη Λεμεσό στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 8 Ιουλίου 2015 με ένα διαφορετικό concept από τα υφιστάμενα καταστήματα. Το ζαχαροπλαστείο Πραλίνα στη Λεμεσό θα διαθέτει πέραν των υπηρεσιών του ζαχαροπλαστείου και το Pralina experience ένα καφεστιατόριο όπου κανείς θα μπορεί να απολαύσει ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον και με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση», σημείωσε.

Όταν αναφέραμε στον κ. Ζορπά, πως οι Φούρνοι Ζορπά, είναι ο «κύριος παίκτης» στον τομέα τους, μας επισήμανε πως μέλημα της εταιρείας είναι να είσαι σωστός απέναντι στον πελάτη.

«Το δικό μας μέλημα είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να είμαστε σωστοί απέναντι στους πελάτες μας. Υπηρετούμε το επάγγελμά μας με πάθος και ζήλο και ευελπιστούμε ότι τα ορθά μηνύματα περνούν μέσα από το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσής μας. Δεν θεωρούμε ότι χρειάστηκε ποτέ να μπούμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αυτού του είδους μηνύματα στους πελάτες μας. Σεβόμαστε και σεβόμασταν πάντοτε τους όποιους ανταγωνιστές μας στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής».

Σχολιάζοντας την ανάπτυξη των Φούρνων Ζορπά είπε πως η καινοτομία ήταν πάντοτε χαρακτηριστικό του DNA της εταιρείας. «Η όλη φιλοσοφία των Φούρνων Ζορπά όπως είναι σήμερα, δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία μας να καλύπτουμε συνεχώς τις επιθυμίες του Κύπριου καταναλωτή. Οι επιχειρησιακές αυτές κινήσεις έγιναν σταδιακά και μετά από πολλές και εκτεταμένες έρευνες γι’ αυτό και αποδίδουν. Πέραν από τις υπηρεσίες μέσα από τους Φούρνους μας που είναι το αρτοποιείο, το ζαχαροπλαστείο, το Mageirio με είδη ψησταριάς, τα σάντουιτς, η πίτσα και το Cafe 24, ο Όμιλος εταιρειών Ζορπάς συμπεριλαμβάνει την υπηρεσία τροφοδοσίας Zorbas Catering και τα ζαχαροπλαστεία Pralina στη Λευκωσία και σύντομα στη Λεμεσό».

Ο κ. Ζορπάς σχολίασε επίσης και το πόσο σημαντικές είναι οι επενδύσεις στην τεχνολογική ανάπτυξη. «Παρακολουθούμε και επενδύουμε συνεχώς στην τεχνογνωσία στο κλάδο μας και σαφώς εξελισσόμαστε και τεχνολογικά. Η τεχνολογία μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε την τεχνογνωσία μας και να επιτυγχάνουμε σταθερότητα και ομοιομορφία των προϊόντων που παράγουμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η κύρια επένδυσή μας όμως είναι και παραμένει στο ανθρώπινο δυναμικό», σημείωσε.

Τέλος, όταν του ζητήσαμε να μας πει πόσο απαιτητικός είναι ο Kύπριος καταναλωτής μας ανέφερε πως ο κόσμος της Κύπρου από τη μια ταξιδεύει πολύ, και από την άλλη ενημερώνεται από τα μέσα μαζικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να επιζητεί συνεχώς καινούργιες προτάσεις. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Κύπριος καταναλωτής είναι απαιτητικός, καθώς αποτελεί πρόκληση για εμάς και κίνητρο για να βελτιωνόμαστε συνεχώς» ανέφερε.

 

Από το 1975

 

Η εταιρεία Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ ιδρύθηκε στην Αθηένου από τον Ανδρέα Ζορπά την 1η Οκτωβρίου 1975. Συστάθηκε ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης στις 22/11/1979 με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση ειδών αρτοποιίας. Με το πέρασμα του χρόνου, η εταιρεία μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο όμιλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών τροφοδοσίας, καλύπτοντας έτσι περισσότερες ανάγκες του Κύπριου καταναλωτή.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παραγωγή, διανομή και πώληση φρέσκων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Aυτή την περίοδο η εταιρεία γιορτάζει τα 40 χρόνια των Φούρνων Ζορπάς, με επίσημη ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2015.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 55 καταστήματα Φούρνων Ζορπάς σε όλη τη Κύπρο (26 Λευκωσία, 11 Λεμεσό, 10 Λάρνακα, 3 Αμμόχωστο, 5 Πάφο), 2 ζαχαροπλαστεία Pralina στη Λευκωσία  και τρεις μονάδες παραγωγής στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, στελεχωμένες  με τελευταίου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό, οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του κόσμου.

Διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία 40 χρόνων και σημειώνοντας πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα ανάπτυξη, ο μικρός φούρνος της Αθηένου μετατράπηκε σε Όμιλο Εταιρειών ο οποίος βασίζεται στην ανθρώπινη προσέγγιση και αξίες τις οποίες ξεκίνησε.

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα