O Σάκης Ρουβάς με «Πολίτες του Μέλλοντος»

O Σάκης Ρουβάς με «Πολίτες του Μέλλοντος»

 


Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», της Χαραλαμπίδης Κρίστης, με παρουσία του πρεσβευτή του προγράμματος Σάκη Ρουβ

 

Στο πλαίσιο του Παγκύπριου εκπαιδευτικού διαγωνισμού στα δημοτικά σχολεία «Πολίτες του Μέλλοντος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κορυφαίος καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς και Πρεσβευτής του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»,  της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ-ΚΡΙΣΤΗΣ, επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Λευκωσία. Ο Σάκης Ρουβάς συμμετείχε σε εργαστήρι, στο οποίο έλαβαν μέρος οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Ανδρέα (Κ.Α΄ και Κ.Β΄), του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού και του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας (Κ.Β΄), των οποίων τα έργα έχουν βραβευτεί στο σχετικό διαγωνισμό και βρίσκονται στη φάση υλοποίησης τους.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων συνεργάστηκαν με τους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μια ξεχωριστή συνάντηση ανταλλαγής απόψεων. Οι μαθητές μοιράστηκαν την έμπνευσή τους με τους φοιτητές, ώστε ο τελικός σχεδιασμός και η κατασκευή των έργων να ανταποκρίνονται στο όραμα τους για τον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων τους.

Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός «Πολίτες του Μέλλοντος», αποτελεί πρωτοβουλία του προγράμματος  «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» για το 2015-2016. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο έργο που πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα, την ελευθερία έκφρασης και την επικοινωνία των μαθητών με τους φοιτητές.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, Αλέξης Χαραλαμπίδης, ανέφερε: «Ζήσαμε  μια εξαιρετική εμπειρία στο σημερινό Εργαστήρι αφού είδαμε τα εκπληκτικά αποτελέσματα που φέρνει η συνεργασία και η ομαδικότητα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολίτες του Μέλλοντος», μαθητές Δημοτικών Σχολείων και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου μας έδωσαν το μήνυμα ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο μέσα από την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία. Η εξέλιξη αυτού του προγράμματος, μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς την κοινωνία  μέσα από το πρόγραμμα ΕΚΕ της Χαραλαμπίδης Κρίστης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα παιδιά, τους πολίτες του αύριο μεσεβασμό στα δικά τους όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.»

Ο πρεσβευτής της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», Σάκης Ρουβάς, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα βιώσαμε όλοι μαζί μια υπέροχη αλλά και ουσιαστική εμπειρία. Οι μαθητές μοιράζονταν το όνειρο, την έμπνευση τους με τους φοιτητές και όλοι μαζί δημιούργησαν. Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ γίνεται ένα ισχυρό όχημα δημιουργίας που ενώνει τα παιδιά όλων των ηλικιών, εξελίσσει τις σκέψεις τους, προάγει την έκφρασή τους, τη γνώση τους και καλυτερεύει τον κόσμο τους.»

Την ίδια ημέρα, ο Σάκης Ρουβάς επισκέφθηκε και το δημοτικό σχολείο Αγίου Επιφανίου, όπου τον υποδέχθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου και τον ενημέρωσαν για τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, που πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του σχολείου, από το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Το προαύλιο του σχολείου διαμορφώνεται με κιόσκι, πάγκους, τραπέζια, τραμπολίνο και άλλο εξοπλισμό ειδικά κατασκευασμένο για την ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών κατά το σχολικό διάλειμμα.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Επιφανίου, κα Χριστιάνα Λιασίδη, δήλωσε σχετικά: «Τα παιδιά του σχολείου μας έχουν δει το δικό τους όραμα, για ένα χαρούμενο σχολικό περιβάλλον, όπως το εισηγήθηκαν, ζωγράφισαν και παρουσίασαν, να ολοκληρώνεται. Η συμβολή της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας στην ολοκλήρωση αυτού του οράματος για το σχολείο μας. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα.»

 

Έργα του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ που έχουν υλοποιηθεί:

1. Αίθουσα στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καλό Χωριό

2. Αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Λεμεσού

3. Πάρκο Γυμναστικής στην παραλία Μακένζι

4. Παιδότοπος στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

5. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Πολέμι

6. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Αμαργέτη

7. Παιδότοπος στη Δερύνεια

8. Πλανητάριο στο Λύκειο Ιδαλίου

9. Εξοπλισμός κουζίνας στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας *

10. Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας *

11. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας *

12. Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης *

13. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου *

14. Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι *

15. Η΄ Λεμεσού ΚΑ΄& ΚΒ *

16. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας  (Πάρκο Κυκ/κής Αγωγής) *

17. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών *

18. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας   *

19. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς *

20. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου *

21. Προσφορά 5.000 λίτρα φρέσκου γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας για υγιεινά προγεύματα.

22. Προσφορά 1.380.000 λίτρα δωρεάν γαλατάκια σοκολάτας σε μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

23. Προσφορά 66.000 λίτρα γάλακτος.

24. Προσφορά 162.000 λίτρα γάλακτος για  τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

25. Στήριξη της πραγματοποίησης του φεστιβάλ γάλακτος στο Δάλι.

26. Στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού.

27. Υποστήριξη Πρωταθλημάτων Grassroots.

28. Υποστήριξη του Πανεπιστήμιο Πατρών για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα DAIRIUS.

29. Υποστήριξη της «Αγκαλιά Αγάπης». Συγκέντρωση παιχνιδιών σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού τα Χριστούγεννα του 2014.

30. Στήριξη του Κυπριακού Στίβο.

31. Εικαστική εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου «Χ”Γεωργάκης Κορνέσιος» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου.

32. Αναβάθμιση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείο Αγίου Επιφανίου.

*Έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας του Υπ. Παιδείας


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα