Ο CIPA χαιρετίζει το νομοσχέδιο για τον μηχανισμό αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων

Ο CIPA χαιρετίζει το νομοσχέδιο για τον μηχανισμό αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων


 


Την ετοιμασία νομοσχεδίου για τη Διευκόλυνση των Επενδύσεων, που προνοεί την εισαγωγή ενός αποτελεσματικού θεσμοθετημένου μηχανισμού για την αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων, χαιρετίζει Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Όπως αναφέρει δήλωση της Γενικής Διευθύντριας του CIPA Νατάσας Πηλείδου η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το νομοσχέδιο, προσθέτει, κατατίθεται για έγκριση σε μια χρονική συγκυρία που επιβάλλει την ενίσχυση των προσπαθειών μας για ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, όπως άλλωστε καταδεικνύουν και τα αποτελέσματα του Doing Business Report για το 2018.

Τέλος, η κ. Πηλείδου καλεί τη Βουλή όπως προχωρήσει με την άμεση ψήφιση, τόσο του εν λόγω νομοσχεδίου, όσο και του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση επίτευξης του κοινού μας στόχου για μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Tags: cipa

Σχετικά με τον Συγγραφέα