Ο τουρισμός έφερε και αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων

Ο τουρισμός έφερε και αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων

 


Το 2017 σημειώθηκε αύξηση κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα της τάξης του 4% με 5%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων  Στέφανο Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου αυτό δείχνει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στα νέα έργα που δημιουργούνται και η αύξηση του τουρισμού έχει βοηθήσει και στην αύξηση κατανάλωσης βενζίνης 95 και 98 και του πετρελαίου κίνησης.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως αυτό που έχει μείνει πίσω και δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη ζήτηση είναι το πετρέλαιο θέρμανσης  που λόγο των καιρικών συνθηκών και του ήπιου χειμώνα, είναι πολύ μειωμένη η καύση πετρελαίου θέρμανσης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως εδώ και δύο μες τρεις εβδομάδες εντός Ιανουαρίου έχει σημειωθεί αύξηση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης λόγω του κρύου που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, η κίνηση του  πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να αυξηθεί γιατί – όπως είπε- ο καθένας ακόμη και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες θέλει να βάλει ελάχιστο πετρέλαιο για να ζεστάνει το σπίτι του.

Επιπρόσθετα επισήμανε πως  αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση που παρατηρείται στην αγορά του αργού πετρελαίου από τα 45 δολάρια στα 64 δολάρια το βαρέλι  δυστυχώς  έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και  οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

“Αυτό δεν είναι καλό για την οικονομία αλλά και για τους καταναλωτές” , κατέληξε ο κ. Στεφάνου .

 

 

Στο υψηλότερο επίπεδο τους από τον Δεκέμβριο του 2014 οι τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο του 2014, ωθούμενες από την μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά και την συνεχιζόμενη για 10η εβδομάδα μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 70,98 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 45 σεντς ή 0,6% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1% στα 66,32 δολάρια το βαρέλι, επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα