Οι ημερομηνίες-σταθμός μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαΐου

Οι ημερομηνίες-σταθμός μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαΐου


 


Στους μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, το ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει πολλές σημαντικές νομοθετικές προτάσεις, ενώ ενώπιων του θα παρουσιαστούν οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Ιταλίας και της Σλοβακίας. Ιστορικός θα είναι και ο Μάρτιος, καθώς αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συνεχίσουν, προσκεκλημένοι από τον Πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, να παρουσιάζουν στην ολομέλεια το όραμά τους για το μέλλον της Ευρώπης και να το συζητούν με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα στην πρώτη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιανουάριο θα γίνει συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sánchez και στη δεύτερη σύνοδο με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Juha Sipilä (Φινλανδία). Στο πλαίσιο της δεύτερης συνόδου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Giuseppe Conte.

Στην ολομέλεια του Μαρτίου θα γίνει συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Peter Pellegrini.

Ιστορική μέρα η 29η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον ίδιο μήνα αρχίζει και η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές.

Τελευταία ολομέλεια του απερχόμενου Κοινοβουλίου είναι η 18η Απριλίου, ενώ κατά τη διάρκεια του Απρίλη και του Μάη, θα πραγματοποιούνται τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων.

Οι ψηφοφόροι στα 27 κράτη μέλη θα ψηφίσουν για τους 705 ευρωβουλευτές του νέου Κοινοβουλίου στις 23-26 Μαΐου (Κυριακή 26 Μαίου στην Κύπρο).

Η πολιτικά ουδέτερη πλατφόρμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω», διαθέσιμη σε 24 γλώσσες στο διαδίκτυο, θα επιτρέψει τον δημόσιο διάλογο με σκοπό να ενθαρρύνει την κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.  Πηγή: philenews


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα