Οργανωμένοι Γονείς: Να μην παν σχολείο τα παιδιά τις ημέρες των απεργιών

Οργανωμένοι Γονείς: Να μην παν σχολείο τα παιδιά τις ημέρες των απεργιών

 


Την απόφαση όπως μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τις μέρες της απεργίας, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη δηλαδή, πήραν σήμερα οι οργανωμένοι γονείς, μετά από συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Οι οργανωμένοι γονείς ξεκαθαρίζουν πως σέβονται το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να προχωρούν σε απεργίες και πως ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης είναι καθαρά για προστασία των παιδιών.

Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό από όλους και σίγουρο νόμιμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα, «παρόλο που ως γονείς δεν μπορούμε να συμφωνούμε με απεργιακά μέτρα τα οποία πλήττουν τα παιδιά μας και την εκπαίδευση των παιδιών, και κυρίως την μέση εκπαίδευση που υπάρχουν οι τελειόφοιτοι μαθητές».

«Εμείς ως συνομοσπονδίες για τις δύο ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα καλέσουμε τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για λόγους ασφαλείας και σίγουρα θα επανέλθουμε εάν και εφόσον η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί σε μεταγενέστερο στάδιο για να συζητήσουμε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τους όποιους άλλους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Ως αίτημα αυτό που θέσαμε στον Υπουργό Παιδείας είναι ότι οποιοσδήποτε διδακτικός χρόνος χαθεί, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για την αναπλήρωση του, ούτως ώστε τα παιδιά να μην θυματοποιηθούν με τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις θα υπάρχουν στην συνέχεια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι θα συζητήσουν μαζί τους για να δουν αυτό το επίμαχο σημείο το οποίο χωρίζει τις δύο πλευρές «πώς μπορεί να διατυπωθεί με τρόπο που να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση».


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα