Η Πάφος στην κορυφή των πωλήσεων ακινήτων

Η Πάφος στην κορυφή των πωλήσεων ακινήτωνΟι πωλήσεις ακινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται για έκτο συνεχόμενο μήνα το 2017, τόσο από τις εγχώριες όσο και από τις αγορές του εξωτερικού. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, οι εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% και αγορές από ξένους κατά 44% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Πάφος εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στα συμβόλαια αγοράς από αλλοδαπούς αγοραστές με 36.5% σε σύγκριση με τη Λεμεσό που ακολουθεί με 35.4%. Η Λάρνακα είναι τρίτη με 16.3% και τέλος η Λευκωσία με 6.7% και η Αμμόχωστος με μόλις 5.1%. Η Πάφος εξακολουθεί να έχει επίσης αύξηση των συμβολαίων αγοράς από αλλοδαπούς αγοραστές τα οποία κατατέθηκαν στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας με 72% σε σύγκριση με τη Λεμεσό που ακολουθεί με 60%

Η Πάφος, λόγω της υψηλής ποιότητας της ζωής και των επενδυτικών δυνατοτήτων της, καθώς και με τις συνεχείς και στοχοθετημένες προσπάθειες των τοπικών κατασκευαστών ακινήτων, κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση και να προσελκύσει ξένους αγοραστές και επενδυτές που εκφράζουν τις προτιμήσεις τους κυρίως στις παραλιακές πολυτελείς επαύλεις στον κόλπο των Κοραλλίων, στην Κισσόνεργα και Χλώρακα ή στα σύγχρονα διαμερίσματα στην Κάτω Πάφο τα οποία βρίσκονται σε οργανωμένες αναπτύξεις ακινήτων που παρέχουν ασφάλεια, άνεση και πολλαπλές υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 συνδέει τις ηπείρους και γεφυρώνει τους πολιτισμούς και επιδιώκει να είναι πιο λειτουργική, σύγχρονη και δημιουργική, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ένα εξέχοντα τουριστικό, πολιτιστικό και επενδυτικό προορισμό.


Comments

comments

Tags: pafos

Σχετικά με τον Συγγραφέα