Ήταν πάγιο αίτημα του ΚΕΒΕ η επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

Ήταν πάγιο αίτημα του ΚΕΒΕ η επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

 


 


Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε σημερινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως πολύ θετική εξέλιξη τη νέα ρύθμιση που αφορά την ταχύτερη  επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις γεγονός που θα ενισχύσει την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των ΜMΕ, σε μια περίοδο που η παροχή χρηματοδότησης από τα τραπεζικά ιδρύματα παρουσιάζει  δυσκολίες.

«Το ισχύον σύστημα προκαλούσε υπερβολικές καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις κάτι που τις δυσκόλευε αφάνταστα στην διεκπεραίωση των εργασιών τους. Το θέμα ήγειρε επανειλημμένα το ΚΕΒΕ με επιστολές του τόσο προς το αρμόδιο υπουργείο όσο και προς τον Έφορο Φορολογίας, ζητώντας την λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την επίλυση του.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε κατάργηση των οροφών που διατίθεντο για σκοπούς επιστροφής του ΦΠΑ, αφού οι επιστροφές ΦΠΑ από φέτος δεν λογίζονται στα έσοδα του κράτους και ούτε προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό, λύνουν  τα χέρια του Τμήματος Φορολογίας  και επιτρέπουν την άμεση αποπληρωμή των καθυστερημένων αιτημάτων για επιστροφές, αλλά και για ταχύτερη ικανοποίηση νέων αιτημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.


Comments

comments

Categories: Οικονομία
Tags: KEVE

Σχετικά με τον Συγγραφέα