Πανικοβλημένοι οι επενδυτές, μαύρες μέρες στην Wall Street

Πανικοβλημένοι οι επενδυτές, μαύρες μέρες στην Wall Street

 


 


Μεγάλη πτώση σημείωσαν την Τρίτη τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις ζημιές ρεκόρ που κατέγραψε τη Δευτέρα η Wall Street, καθώς οι πανικόβλητοι επενδυτές ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού των ΗΠΑ και ρευστοποιούν τα κέρδη τους ύστερα από μήνες συνεχόμενων ανόδων της αγοράς.

Το Τόκιο οδήγησε την κατάρρευση των αγορών της περιοχής στις αρχές των συναλλαγών, υποχωρώντας πέραν του 5%, ενώ το Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούσε βουτιά σχεδόν 4% σε κάποια στιγμή και το Σίδνεϊ σημείωνε πτώση 3%.

Οι χρηματιστές ακολούθησαν τους συναδέλφους τους στη Νέα Υόρκη, όπου ο Dow κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του, εξανεμίζοντας τα κέρδη του 2018, ενώ κτύπημα δέχθηκε και ο S&P 500, στο χαμηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.

Οι βαριές απώλειες έρχονται ύστερα από μήνες κερδών που τροφοδοτήθηκαν από αισιοδοξία σε σχέση με την αμερικανική οικονομία, τα εταιρικά κέρδη και τις παγκόσμιες προοπτικές.

Ο λεγόμενος δείκτης «φόβου» Vix υπερδιπλασιάστηκε στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Δευτέρας στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των άλλων ασιατικών αγορών, η Σιγκαπούρη έχασε 2,3%, η Σεούλ υποχώρησε 3%, η Ταϊπέι απώλεσε 3,7%, η Μανίλα υποχώρησε 2,7% και η Σαγκάη απώλεσε 2,1%.


Comments

comments

Tags: Wall Street

Σχετικά με τον Συγγραφέα