Πληροφορίες για συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για το κόστος του Brexit

Πληροφορίες για συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για το κόστος του Brexit

 


Σε συμφωνία μεταξύ βρετανικής κυβέρνησης και Βρυξελλών για το ποσό που το Λονδίνο θα δεσμευθεί να καταβάλλει φεύγοντας από την ΕΕ αναφέρονται ανταποκρίσεις βρετανικών εφημερίδων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια ευρεία συμφωνία για τις υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι απλήρωτων λογαριασμών, δανείων, συντάξεων και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων που μπορεί να ανέλθουν συνολικά σε 60-65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρόλα αυτά, αμφότερες οι πλευρές αποφεύγουν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα ποσά ώστε να μετριαστούν όσο πιο πολύ γίνεται οι αναμενόμενες αντιδράσεις στη Βρετανία από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του Brexit.

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φέρεται να έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών της να αυξήσει την προσφορά της για τον οικονομικό διακανονισμό, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το άνοιγμα της επόμενης φάσης των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση της Τερέζα Μέι με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 4 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα