Πολλές οι ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες Κύπρου και Β.Ελλάδας

Πολλές οι ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες Κύπρου και Β.Ελλάδας


 


Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ Κύπρου και Βόρειας Ελλάδας, ανέφερε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) της Ελλάδας Μαρία Κόλια Τσαρούχα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, της υγείας και της καινοτομίας.

Η κ. Τσαρούχα, η οποία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία της ελληνικής Κυβέρνησης για επιχειρηματικές συνεργασίες, τόσο στις δύο αγορές Κύπρου και Ελλάδας, όσο και στην περιφέρεια των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης σε κάθε προσπάθεια του Συνδέσμου για ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας Ιωσήφ Ιωσήφ απηύθυνε πρόσκληση στην κ. Τσαρούχα να επισκεφθεί την Κύπρο, η οποία έγινε αποδεκτή.

Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Πατσαλίδης, που ηγήθηκε της αποστολής, ενημέρωσε την Υφυπουργό για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο καθώς και τις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης για ενίσχυση της ανάπτυξης.

Χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας, η κ. Τσαρουχά τόνισε ότι η κρίση, πέραν από τα προβλήματα της, δημιουργεί  και ευκαιρίες στις δύο χώρες.

Αναφέρεται ακόμη ότι κατά τη συνάντηση τέθηκε η σκέψη για να αναχθεί η Κύπρος σε τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2019 ή μετά και η Υφυπουργός ανάφερε ότι θα διερευνήσει αυτή τη δυνατότητα.

Η επίσκεψη του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη έγινε με την ευκαιρία της οργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης και περιλάμβανε, πέραν της συνάντησης με την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, επαφές με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τα τοπικά Επιμελητήρια καθώς και οργάνωση εκδήλωσης προβολής της κυπριακής οικονομίας στον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνάντηση με τη Υφυπουργό παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Αντ. Μαδρίτης, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Κύπρου στην Πρεσβεία στην Αθήνα Ιωσήφ Κυπραίος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας Παναγιώτης Παπαφιλίππου και η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξένια Φωτίου.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα