Πολλές οι ευκαιρίες στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Πολλές οι ευκαιρίες στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

 


Η χαρτογράφηση του οικοσυστήματος των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Κύπρο αλλά και η δημιουργία δικτύου φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας αποτέλεσαν το θέμα εργαστηρίου που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία.

Ανάμεσα στους ομιλητές του εργαστηρίου, ο Γιώργος Ησαϊας ειδικός σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, παρουσίασε το προσχέδιο της έκθεσης που αφορά τη χαρτογράφηση του συγκεκριμένου οικοσυστήματος στην Κύπρο η οποία πραγματοποιείται από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο SYNTHESIS για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου είχαν έπειτα την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με συντονιστή το Δρ. Στέφανο Σπανέα, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στα πλαίσια αυτά η κα. Δήμητρα Παλάοντα από το ΚΕΒΕ μίλησε για την αναγκαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ενώ προέτρεψε τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του έργου INNOVENTER ως εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι, μέντορες ή ακόμα και ως σύμβουλοι-αρμόδιοι για τη χάραξη σχετικής πολιτικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στο «Δίκτυο Φορέων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας  INNOVENTER» επικοινωνώντας με το ΚΕΒΕ (τηλ. 22889840, [email protected]).

Το εργαστήρι με τίτλο «Δικτύωση & Χαρτογράφηση Οικοσυστήματος Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Κύπρο στα πλαίσια του έργου INNOVENTER» διοργανώθηκε στα πλαίσια του έργου INNOVENTER (Innovative Vocational Social Entrepreneurial Training), που συγχρηματοδοτείται από το διασυνοριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg BalkanMed 2014-2020 και στο οποίο συμμετέχει το KEBE ως εταίρος. Κεντρική ιδέα του έργου INNOVENTER αποτελεί η δημιουργία ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτως ώστε να αποκτήσουν οι ίδιες καινοτόμο χαρακτήρα, απασχολώντας ταυτόχρονα άτομα από μειονεκτικές ομάδες ως εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου https://innoventer.eu/


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα