Πόσο κοστίζει ένα βασιλικό μωρό;

Πόσο κοστίζει ένα βασιλικό μωρό;

 


H έλευση ενός μωρού είναι αναμφισβήτητα ένα χαρμόσυνο γεγονός. Όταν δε μιλάμε για τα μωρά οίκων βασιλικών οικογενειών η χαρά πολλαπλασιάζεται αφού η γέννηση απασχολεί εκατομμύρια υπηκόους. Και όταν πια πρόκειται για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου με την επιρροή της Κοινοπολιτείας να εκτείνεται σε 53 χώρες, που αποτελούσαν πρώην βρετανικές αποικίες, μιλάμε για περίπου 2,5 δισεκατομμύρια πολίτες. Την εποχή δε των social media η φρενίτιδα για ό,τι συμβαίνει στον Οίκο του Γουίνδσορ απασχολεί συχνά και εκατομμύρια μη υπηκόους ανά τον κόσμο.

Βέβαια η γέννηση ενός «βασιλικού μωρού» δεν είναι μια απλή υπόθεση και σίγουρα όχι φτηνή.

Όπως γράφει το Business Insider η ανατροφή καθενός εκ των τριών παιδιών του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ θα κοστίσει περίπου 700.000 λίρες. Συνολικά δηλαδή 2,1εκατ. δολάρια συνολικά. Αυτό τη στιγμή που το κόστος μέσης ανατροφής ενός παιδιού στη Βρετανία υπολογίζεται στο 1/3. Γι αυτό και τώρα που πλησιάζει η γέννηση του πρώτου παιδιού του Δούκας και της Δούκισσας του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν έχουν ανάψει και οι συζητήσεις για το κόστος του χαρμόσυνου γεγονότος.

Την ίδια στιγμή όμως οι γάμοι και οι γεννήσεις στους κόλπους της βασιλικής οικογένειες αποφέρουν και ζεσταίνουν και την πραγματική οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για παράδειγμα η γέννηση του μικρού Τζορτζ, του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ , Κέιτ ενίσχυσε την πραγματική οικονομία της Βρετανίας με 240 εκατ λίρες όπως φαίνεται και στο infographic του Statista. Πηγή: huffingtonpost.gr


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις
Tags: μωρό

Σχετικά με τον Συγγραφέα