Πρόγραμμα πρόληψης από Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ΟΝΕΚ

Πρόγραμμα πρόληψης από Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ΟΝΕΚ

 


 


PIN #prevention and #intervention

 

Την έναρξη του χρηματοδοτικού Προγράμματος πρόληψης και παρέμβασης «PIN #prevention and #intervention» ανακοίνωσαν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιχορήγηση Σχεδίων τα οποία στοχεύουν στην πρόληψη και τη μείωση των συμπεριφορών εξάρτησης καθώς και της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, μέσω της κινητοποίησης και ενδυνάμωσης των ίδιων των νέων, καθώς και την ενίσχυση της μάθησης και στήριξης από συνομήλικους.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος, είπε πως η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ανακοίνωσε περί τα τέλη Νοεμβρίου το Σχέδιο Δράσης για τον Υπεύθυνο Στοιχηματισμό το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της.

Το Σχέδιο σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς από δράσεις, ενέργειες και προγράμματα για την περίοδο 2018-2022.

«Η Αρχή, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του κλάδου της στοιχηματικής δραστηριότητας και των τυχερών παιγνίων, αντιμετωπίζει το θέμα του εθισμού με τη δέουσα ευθύνη που της αναλογεί. Έτσι, πρωταγωνιστεί στην εκπαίδευση και καλλιέργεια κουλτούρας υπευθυνότητας σε όλο το φάσμα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζει, την πολιτική και την οργανωσιακή της κουλτούρα, η Αρχή φροντίζει να εκπαιδεύει το κοινό για τους κανόνες με τους οποίους το τυχερό παιχνίδι γίνεται αντιληπτό ως υγιής ψυχαγωγική ενασχόληση, ώστε να ελαχιστοποιούνται προβλήματα που πιθανόν προκύπτουν από την συμμετοχή του σε αυτό», σημείωσε.

Βασισμένο σε αυτή τη φιλοσοφία, το πρώτο Σχέδιο Δράσης για τον Υπεύθυνο Στοιχηματισμό της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων περιλαμβάνει τους εξής τομείς προτεραιότητας:

  • Εκπαίδευση και ενημέρωση της κοινωνίας/ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders)
  • Προώθηση του υπεύθυνου στοιχηματισμού
  • Πρόληψη και καταπολέμηση του εθισμού στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια
  • Προστασία νεαρών προσώπων και ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα

«Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα PIN prevention and intervention σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, προσβλέπουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να δημιουργήσουν προγράμματα ενδυνάμωσης των νέων, να μεταφέρουν μέσα από ενημερωτικές δράσεις την ορθή πληροφόρηση προς τους νέους, καθώς επίσης να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες μέσα από την τεχνολογία για την προώθηση της ορθολογικής μεταχείρισης των νέων σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους. Απώτερος στόχος, η ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των νέων σε κάθε βήμα τους και η αποτροπή τους από κάθε προβληματική συμπεριφορά», ανέφερε η κ. Φιάκκου.

Στη δική του παρέμβαση ο Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, είπε πως από την στιγμή που το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Στρατηγική,  επιδίωξη του οργανισμού ήταν να προχωρήσει από τη θεωρία στην πράξη. «Είναι γι’ αυτό που σχεδιάσαμε 10 νέα σύγχρονα προγράμματα για τη νέα γενιά, ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο έναρξης υλοποίησης τους και θα συνδέονται με την Στρατηγική για τη Νεολαία».

Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και για τις λεπτομέρειες του Προγράμματος PIN #prevention and #intervention μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου www.onek.org.cy και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων www.nba.gov.cy, καθώς και στα τηλέφωνα 22402617 και 22602435.

Αναλυτικά οι πληροφορίες για το πρόγραμμα PIN #prevention and #intervention


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα