Η PwC επιβραβεύει τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο

Η PwC επιβραβεύει τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο


Η PwC παρουσίασε την 6η τελετή απονομής των CIPA International Investment Awards, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο, προσελκύοντας 500 περίπου επιφανείς επιχειρηματίες, επενδυτές, πολιτικούς αλλά και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος του θεσμού, που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), είναι η επιβράβευση διεθνών εταιρειών και ατόμων που έχουν επενδύσει στην Κύπρο και διακρίνονται για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και πραγματοποιήθηκε στην παρουσία σημαντικών φορέων του επιχειρηματικού τομέα, πολιτικών αξιωματούχων και άλλων διακεκριμένων προσωπικοτήτων. Στο πλαίσιο της τελετής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, Ευγένιος Ευγενίου και Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης απένειμαν βραβείο στην εταιρεία Eni, για τις επενδύσεις της στον τομέα υδρογονανθράκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PwC βρίσκεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη γραμμή προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου. Ανέλαβε πρωτοβουλίες στην προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας και πρωτοστάτησε στη θέσπιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αλλά και η ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού.

Σε σχετικές δηλώσεις ο κ. Ευγενίου ανέφερε: «Η PwC αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο των ξένων επενδύσεων ως κινητήρια δύναμη για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης. Είμαστε επομένως ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στο θεσμό των CIPA International Investment Awards, μέσα από τον οποίο μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε τις ξένες επενδύσεις που συνέβαλαν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ενδυνάμωση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και στην ευρύτερη ανάδειξη των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας».


Comments

comments

Tags: pwc

Σχετικά με τον Συγγραφέα