Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα υπό αυστηρή επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα υπό αυστηρή επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο

 


 


Πιο αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση από αυτήν που είχαν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που ακολούθησαν πρόγραμμα σταθερότητας, θα έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί υπό επίβλεψη μετά το τέλος του προγράμματος. «[Είναι μία] φυσιολογική διαδικασία που είναι πιο σημαντική σε αυτή την περίπτωση διότι η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από τον ESM από τις άλλες χώρες», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος τους ESM συνδύασε την εκτίμηση αυτή με την πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι είναι λογικό τα κράτη της ευρωζώνης και ο ESM να θέλουν να διασφαλίσουν ότι «ως αντάλλαγμα οι πολιτικές θα παραμείνουν υγιείς, ότι δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα σε συμφωνημένα βήματα και μέτρα».

Τέλος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι οι αποφάσεις των θεσμών για την επόμενη μέρα της Ελλάδας θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον ερχόμενο Αύγουστο.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα