Ρεκόρ συμμετοχών στα φετινά Stelios Bi-Communal Awards

Ρεκόρ συμμετοχών στα φετινά Stelios Bi-Communal Awards

 


Ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού των Stelios Bi-Communal Awards, το 2009, καταγράφεται φέτος, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ.

Ο αριθμός των συμμετοχών στα φετινά βραβεία έφτασε τις 424 δικοινοτικές ομάδες, αποτελούμενες από 848 Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που διεκδικούν ένα από τα 75 βραβεία των 10.000 ευρώ, που θα προσφέρει το Stelios Philanthropic Foundation (www.Stelios.org).

Οι νικητές, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 10πμ. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν οι 848 αιτητές για να λάβουν μέρος σε ένα ειδικό Συνέδριο, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί η εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Πρόσκληση θα απευθυνθεί και σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και από τις δυο κοινότητες. Αργότερα την ίδια μέρα, οι 150 νικητές θα προσκληθούν σε δεξίωση με δείπνο σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο αριθμός των αιτήσεων για το 2017 έχει σχεδόν διπλασιαστεί συγκριτικά με το 2016 και είναι είκοσι φορές περίπου μεγαλύτερος από τον αριθμό των διεκδικητών των βραβείων πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια.

Το 30% περίπου από αυτούς που υπέβαλαν αιτήσεις για τον φετινό διαγωνισμό, έχουν δηλώσει συμμετοχή και σε προηγούμενα χρόνια, ενώ το 15% έχει κερδίσει στο παρελθόν. Το 70% των διεκδικητών των φετινών βραβείων υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε ότι είναι  πλέον ξεκάθαρο για τον ίδιο, «ότι η στάση όλων των ανθρώπων και από τις δυο κοινότητες στην Κύπρο αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται όλο και πιο θετική και  ευνοϊκή για ειρηνική συνύπαρξη. Αυτή η επιθυμία είναι φανερό ότι υπάρχει, παρόλο που κατέρρευσαν οι συνομιλίες στο Crans Montana της Ελβετίας».

«Ο στόχος του φιλανθρωπικού μας σκοπού τα τελευταία εννέα χρόνια παραμένει ο ίδιος και συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τη θετική συνεργασία μεταξύ των πολιτών των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, ώστε να διασφαλίσουμε τη διαρκή ειρήνη στο νησί. Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα αφουγκραστούν πολύ σύντομα την επιθυμία των πολιτών», ανέφερε.