Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά το ράλι

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά το ράλι


Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για χρυσό και αργό. Στο 2,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» το ράλι της Παρασκευής.

Οι επενδυτές έχουν παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,2% στις 23.367 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% υψηλότερα στις 6.749 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,03% στις 2.530 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 3,3% ή 764 μονάδων, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 3,4% υψηλότερα και ο Nasdaq 4,3%.

H επίδοση της Παρασκευής έσωσε τους Dow Jones και S&P 500 από το χειρότερο πρώτο τριήμερο σε νέα χρονιά από το 2000. Ο βιομηχανικός δείκτης έχει ενισχυθεί 0,5% από την αρχή του έτους, ο S&P 500 1% και ο Nasdaq 1,6%.

Διαβάστε επίσης: http://Τα δυο σενάρια για τον S&P και πώς θα τα εκμεταλλευτούμε

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τόνισε ότι οι εμπορικοί δασμοί είναι πλήγμα για την κινεζική οικονομία και τη δυνατότητα του Πεκίνου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να εμποδίσει την κοινωνική αναταραχή.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα σήμερα πια καταλαβαίνει πόσο εξαρτάται η οικονομία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει μία πολύ καλή πιθανότητα για καλό διακανονισμό με την Κίνα όσον αφορά το άμεσο εμπόριο, ωστόσο τα δομικά ζητήματα και η συμμόρφωση είναι πιο δύσκολα θέματα, τόνισε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 57,6 μονάδες τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 59 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης είχε ανέλθει στις 60,7 μονάδες τον Νοέμβριο. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,13% στα 49 δολάρια το βαρέλι.

O χρυσός σημειώνει άνοδο 0,57% στα 1.293 δολάρια η ουγγιά. Σε σημείωμά της η Goldman Sachs προβλέπει ότι το αργό θα ανέλθει στα 55 δολάρια το βαρέλι το 2019.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 2,647%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1465 δολ./ευρώ.

Πηγή: euro2day


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα