Σε φάση «αρκούδας» η αγορά ομολόγων

Σε φάση «αρκούδας» η αγορά ομολόγων

 


Διαφορετικές απόψεις επενδυτών για την αγορά αμερικανικών ομολόγων, μετά τη βουτιά της Wall Street

 

Μερικοί από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς επενδυτές πιστεύουν ότι η αγορά ομολόγων έχει εισέλθει σε φάση «αρκούδας», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι έχει μετατραπεί σε μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για αγορές, εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Pimco, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην διαχείριση ομολόγων παγκοσμίως, είναι μεταξύ των επενδυτών που πιστεύουν ότι το 10ετές αμερικανικό ομόλογο με απόδοση 3% είναι πολύ δύσκολο να αντέξει.

Άλλοι παίκτες, όπως ο βασιλιάς ομολόγων της Wall Street Jeffrey Gundlach, διαβλέπει να έρχονται πολλές περισσότερες πιέσεις πωλήσεων.

“Οι αποτιμήσεις αρχίζουν να φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες”,  δήλωσε ο Dan Ivascyn, επικεφαλής επενδύσεων της Pacific Investment Management Co, γνωστή ως Pimco, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 1,75 τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία.

“Μπορούμε να δούμε κάποια περαιτέρω αδυναμία στα επιτόκια, ειδικά το πρώτο μισό του έτους. Αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε περιορισμένη ανοδική πορεία στις αποδόσεις από τα σημερινά επίπεδα”, δήλωσε ο Scott Minerd ο επικεφαλής επενδύσεων στην Guggenheim, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία πέραν των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αναμένουμε για το 3%», είπε. “Εμείς σίγουρα θα τοποθετηθούμε εκεί. Κανείς δεν θα πετύχει το τέλειο, τον πάτο”.

Οι επενδυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε τοποθετήσεις σε ομόλογα ακόμη και κάτω από το 3%.

Τη Δευτέρα, οι επενδυτές έσπευσαν να τοποθετηθούν στα αμερικανικά ομόλογα, καθώς ο S&P 500 και ο Dow Jones απώλεσαν πέραν του 4%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου οδήγησε τη συνεδρία σε κλείσιμο στο 2,71%, σημαντικά κάτω από το 2,852% της Παρασκευής, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα