Στη διάθεση του κοινού το νέο τερματικό στο Λιμάνι Λεμεσού

Στη διάθεση του κοινού το νέο τερματικό στο Λιμάνι Λεμεσού


 

Ένα νέο σύγχρονο τερματικό σχεδιασμένο να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια,  λειτούργησε για πρώτη φορά στις 5 Ιουλίου στον τομέα ευθύνης της DP World Limassol, στο Λιμάνι Λεμεσού. Το νέο τερματικό αποτελείται από επτά  ξεχωριστές αίθουσες συνολικής έκτασης  7,000 τετραγωνικών μέτρων. Σε συνδυασμό με τη 24ωρη διαθεσιμότητα, το τερματικό θα προσφέρει oολοκληρωμένες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χειρισμού των  Turnaround και Day /Transit calls , διασφαλίζοντας την παροχή άριστης εξυπηρέτησης στους πελάτες του λιμανιού.

Η DP World Limassol διαθέτει βύθισμα που φθάνει τα 11 μέτρα και τρεις ντόκους/προβλήτες  των 400 μέτρων που μπορούν να εξυπηρετούν τα κρουαζιερόπλοια. Το Νέο Επιβατικό Τερματικό είναι το τρίτο για την DP World σε διεθνές επίπεδο, μετά την λειτουργία των αντίστοιχων τερματικών στη Mina Rashid (Ντουμπάι) και την Quinquela Martin (Αργεντινή).

Η Λεμεσός είναι ένας από τους κυριότερους προορισμούς στη Μεσόγειο για τον τομέα της κρουαζιέρας, με την προοπτική να καταστεί το πρώτο λιμάνι στάθμευσης για τα κρουαζιερόπλοια, μετά τη διέλευση τους από τη Διώρυγα του Σουέζ. Το τερματικό προσφέρει γρήγορη σύνδεση με τα διεθνή αεροδρόμια τόσο της Λάρνακας όσο και της Πάφου. Με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, εξορμήσεις και εκδηλώσεις, η Κύπρος και η Λεμεσός αποτελούν μοναδική ευκαιρία για αξέχαστες εμπειρίες.

Ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, ανέφερε: «Με το άνοιγμα του νέου τερματικού, όλοι οι επισκέπτες μας θα απολαμβάνουν ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό καλωσόρισμα. Η DP World Limassol συνεχίζει να προωθεί την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική και τν ευρύτερη οικονομία της χώρας»

Ο κύριος Meaby πρόσθεσε, «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή, όχι μόνο για τη Λεμεσό αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο. Η DP World Limassol επικεντρώνεται στη δημιουργία μακροπρόθεσμων προοπτικών που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες εργοδότησης και θα οδηγήσουν τη Λεμεσό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, καθιστώντας την λιμένα βάσης με ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τα κρουαζιερόπλοια».


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις
Tags: limassol

Σχετικά με τον Συγγραφέα