Στη Λεμεσό η μοναδική Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο

Στη Λεμεσό η μοναδική Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο


 


Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η μοναδική Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου της Λεμεσού (Βορειοανατολική πτέρυγα, χώρος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, την πρώτη δημόσια και πανεπιστημιακή κλινική για θέματα επικοινωνιακής αποκατάστασης, η οποία θα δραστηριοποιείται στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών Κλινικής Λογοθεραπείας, στην εξειδίκευση φοιτητών Λογοθεραπείας και αυριανών επαγγελματιών του χώρου μέσα από μία κλινική πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, και στην παραγωγή έρευνας υψηλής ποιότητας για καινοτόμες, έγκυρες και αξιόπιστες νέες εφαρμογές αποκατάστασης.

Καλύπτοντας την ανάγκη ιδανικών συνθηκών παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύει στην εδραίωση της Κλινικής Αποκατάστασης ως ένα πρότυπο κέντρο αριστείας στον τομέα και ως εκκολαπτήριο ικανών και άρτια εκπαιδευμένων θεραπευτών. Στο πλαίσιο εργασιών της Κλινικής προσφέρονται υπηρεσίες σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με διαταραχές προφορικού και γραπτού λόγου, ομιλίας, ακοής, ευφράδειας και κατάποσης, ή/και στις οικογένειες αυτών, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα, με στόχο τη διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση και επανένταξη των ασθενών στην κοινωνία και την εργασία. Οι κλινικές δραστηριότητες σχεδιάζονται και επιτηρούνται από λογοθεραπευτές που ανήκουν στο Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό, καθώς και κλινικούς εγγεγραμμένους στον Σύνδεσμο Λογοπαθολόγων Κύπρου και πραγματοποιούνται σε εργαστήρια με τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένου του ΘΕΜΕΛΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΘΕΡΑΠΟ), του Εργαστηρίου Έρευνας και Αποκατάστασης Νευρολογικών Διαταραχών Επικοινωνίας (ΕΑΝΔΕ), του εργαστηρίου ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΟΓΟΥ (ΔΙΑΘΛΟ) και του Εργαστηρίου Επικοινωνίας Λόγου και Γλώσσας (ΕΠΙΛΟΓΟ).

Το σημαντικό αυτό έργο για τον τόπο μας, αποσκοπεί στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο και στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Πέραν από την κοινωνική προσφορά, η κλινική θα αποτελεί το μοναδικό δημόσιο φορέα για ολοκληρωμένη κατάρτιση στην επικοινωνιακή αποκατάσταση, με αναγνωρισμένο Πτυχίο Αποκατάστασης στην Κατεύθυνση Λογοθεραπείας.

H ολοκλήρωση του έργου της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αποκάταστασης αποτελεί το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη του Β’ Πόλου Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Λεμεσού. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του έγινε από Μηχανικούς της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις
Tags: tepak

Σχετικά με τον Συγγραφέα