Στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από πασσάλους προχωρεί η ΑΗΚ

Στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από πασσάλους προχωρεί η ΑΗΚ

 

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, αλλά και της Αστυνομίας, προβαίνει στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από πασσάλους στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης ή άλλων εργασιών του εναερίου δικτύου.

Παρά τις προειδοποιήσεις μας, σημειώνει η ΑΗΚ, εξακολουθεί να υφίσταται το φαινόμενο ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων από τρίτους τόσο στους ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ όσο και στις μεταλλικές  κολώνες οδικού φωτισμού.

Πέραν της οπτικής ρύπανσης που προκαλείται, αναφέρει, εμπεριέχονται και άλλα αρνητικά συνεπακόλουθα του φαινομένου αυτού, περιλαμβανομένων και θεμάτων ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι πινακίδες παρεμποδίζουν τις εργασίες του προσωπικού της ΑΗΚ και  τίθεται θέμα ασφάλειας αφού η οποιαδήποτε εργασία σε πασσάλους της ΑΗΚ πρέπει να διεξάγεται από εξουσιοδοτημένα άτομα με βάση τους Κανονισμούς Ασφάλειας της ΑΗΚ.

Διευκρινίζεται ότι η Αρχή δεν παραχωρεί  άδειες ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων στο δίκτυό της  και ως εκ τούτου η τοποθέτησή τους στους πασσάλους, πέραν του ότι εγκυμονεί κινδύνους, αποτελεί και παράνομη επέμβαση στην ιδιοκτησία της.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα