Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ για διήμερη επίσκεψη

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ για διήμερη επίσκεψη


 


Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα για διήμερη επίσκεψη η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην ελληνική πρωτεύουσα η κ. Μέρκελ θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Καγκελάριος Μέρκελ φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης και θα συναντηθεί αμέσως με τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις ενώ την Παρασκευή το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 14.00 η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην γερμανική πρεσβευτική κατοικία και ακολούθως θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα συμπίπτει με την ψήφιση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ των συνταγματικών αλλαγών και της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η ελληνική Κυβέρνηση αναμένει από τη Γερμανίδα Καγκελάριο δήλωση στήριξης στη συμφωνία αλλά και θετική τοποθέτηση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή της στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Στην Αθήνα θεωρούν ότι στήριξη της Μέρκελ στα δύο αυτά επίπεδα θα λειτουργούσε ευεργετικά τόσο ως προς την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για την προσπάθεια της χώρας να προσφύγει στις αγορές με ελκυστικό επιτόκιο εντός του επόμενου διμήνου. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα