Στην Κύπρο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα πράσινης τεχνολογίας

Στην Κύπρο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα πράσινης τεχνολογίας

 


Διοργανώνεται στην Κύπρο το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα πράσινης τεχνολογίας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική

 

Η Chrysalis LEAP διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο το «Cleantech Entrepreneurship Bootcamp», το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για πράσινη τεχνολογία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 19 έως τις 26 Μαΐου 2018, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα πράσινης τεχνολογίας, όπως ακαδημαϊκούς, καταξιωμένους επιχειρηματίες και επενδυτές, με στόχο να τους φέρει σε επαφή με ερευνητές, υφιστάμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups) που θα συμμετέχουν από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενή υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε συνεργασία με το EIT Climate-KIC και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν μέσα από μια μεθοδολογία σχεδιασμένη από το Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship και θα διδαχθούν από παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες όπως την Elaine Chen από το MIT και τον Cody Friesen από το Zero Mass Water.

Το  επταήμερο αυτό πρόγραμμα αποτελεί μια απίστευτη ευκαιρία για συναντήσεις και δικτύωση με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά και ονόματα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, καθώς και για άμεση πρόσβαση σε επενδυτές που τους ενδιαφέρει ο τομέας.

Nεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πράσινης τεχνολογίας, καθώς και εταιρικά στελέχη που επιδιώκουν την καινοτομία, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το χρονοδιάγραμμα και το έντυπο αίτησης, τους εκπαιδευτές και τους ομιλητές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cleantechbootcamp.com.

Σχολιάζοντας τη σημασία του προγράμματος, η Kathleen Doherty, Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, δήλωσε: «Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είναι υπερήφανη που υποστηρίζει το  ‘Cleantech Entrepreneurship Bootcamp’, πρόγραμμα το οποίο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο νησί για την προώθηση και την υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε το θετικό αντίκτυπο που έχει ένα γνωστό αμερικανικό ίδρυμα όπως το MIT στην Κύπρο».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), κ. Μιχάλης Π. Μιχαήλ δήλωσε: «Η ανάδειξη του τομέα της πράσινης τεχνολογίας εμπίπτει στο πλαίσιο των προσπαθειών του Οργανισμού για εμπλουτισμό των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η χώρα μας, αφού αποτελεί αναμφίβολα έναν αναδυόμενο κλάδο με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές. Είναι επομένως με μεγάλη χαρά που στηρίζουμε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει στην επιτυχή μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία, βασιζόμενη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και του σεβασμού προς το περιβάλλον».

Εκ μέρους της Chrysalis LEAP, ο ιδρυτής του Οργανισμού, κ. Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Έχοντας ζήσει την εμπειρία του MITx Entrepreneurship Bootcamp πριν από τέσσερα χρόνια, εμπνευστήκαμε να προσφέρουμε μια παρόμοια εμπειρία στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε περήφανοι και θεωρούμε τιμή μας που οργανώνουμε αυτό το πρόγραμμα το 2018 και που θα φιλοξενήσουμε στην Κύπρο μερικά από τα πιο ταλαντούχα άτομα στον τομέα, στο πλαίσιο της αποστολής μας να επιφέρουμε θετική αλλαγή μέσα από την καλλιέργεια της επιχειρηματικής νοοτροπίας».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα