Στην Κύπρο το TechCamp του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών

Στην Κύπρο το TechCamp του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών


 


πΑΤο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχονται αιτήσεις από όλη την Κύπρο για συμμετοχή σε ένα διήμερο TechCamp με τίτλο «Digital Citizenship in the Disinformation Age», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τα TechCamps είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Γραφείο Διεθνών Προγραμμάτων Πληροφόρησης (IIP) του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 60 TechCamps σε όλο τον κόσμο από το 2010, εκπαιδεύοντας πάνω από 3,200 συμμετέχοντες από περισσότερες από 110 χώρες.

Το TechCamp Cyprus στοχεύει στο να βοηθήσει τους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες για το παρόν και το μέλλον, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της αυξανόμενης επιρροής των ψηφιακών μέσων και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει. Μέσω διαδραστικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με ειδικούς και επαγγελματίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με στόχο να βελτιώσουν την ψηφιακή τους παιδεία, τις τεχνολογικές τους δεξιότητες, και να αναπτύξουν μεθόδους αναγνώρισης και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

Το TechCamp Cyprus θα φιλοξενήσει 80 συμμετέχοντες, 40 από την Κύπρο και οι υπόλοιποι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι νέοι με ηγετικές ικανότητες, κοινωνικοί επιχειρηματίες, επίδοξοι και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, και άτομα με επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, οι οποίοι μέσω της τεχνολογίας προσδοκούν να έχουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης στις κοινότητές τους.

Η διαδικασία επιλογής έχει αρχίσει και οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τη 5η Νοεμβρίου 2018. Απαραίτητη η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Θα διατεθεί χρηματοδότηση για μελλοντικά προγράμματα συνέχισης του TechCamp για ομάδες ή άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TechCamp Cyprus και για εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://www.techcamp.unic.ac.cy


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα