Στην Πάφο η διασημότερη ιταλική κωμική όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Στην Πάφο η διασημότερη ιταλική κωμική όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

 


Τη διασημότερη ιταλική κωμική όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» (Il Barbiere di Siviglia) του Gioachino Rossini ανεβάζει το 20ο Pafos Aphrodite Festival στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο μαγευτικό χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Το απολαυστικό αριστούργημα με την εύθυμη διάθεση, τη σπιρτάδα και τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς θα ερμηνεύσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της λυρικής σκηνής, καθώς αποτελεί μια συμπαραγωγή, του Ιταλικού Οργανισμού C.I.A.L.M. – Teatro Lirico Italiano και του Θεάτρου Ventidio Basso Ascoli Piceno με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Η διαχρονική επιτυχία του έργου «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» βασίζεται στην αξιοθαύμαστη μουσική έμπνευση του Gioachino Rossini, ο οποίος μέσα από τη μελωδία, το ρυθμό και την αρμονία της σύνθεσης του, περιγράφει μια σειρά από κωμικές καταστάσεις παρουσιάζοντας το δαιμόνιο κουρέα Φίγκαρο να βοηθά τον κόμη Αλμαβίβα να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα, η οποία κατοικεί με τον ηλικιωμένο προστάτη της Δόκτορα Μπάρτολο, που την προορίζει για τον εαυτό του.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Alexander the Great στην Πάφο και στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι συντελεστές και καλλιτέχνες της παράστασης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus και Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε, ότι μέσα από την μακρόχρονη δημιουργική πορεία του θεσμού, η Πάφος αλλά και η χώρα μας ευρύτερα, έχει αποκτήσει το δικό της στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης και έχει καταστεί χώρος μόνιμης και γόνιμης συνάντησης λαών και πολιτισμών. Φέτος πρόσθεσε, που ο θεσμός συμπληρώνει είκοσι χρόνια δημιουργικής πορείας, η ανάγκη για αρτιότητα του, τόσο από καλλιτεχνική όσο και από οργανωτική άποψη, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Το Pafos Aphrodite Festival για μια ακόμη φορά επεσήμανε, θα φιλοξενήσει στη σκηνή του ιταλική παραγωγή με καταξιωμένους και έμπειρους συντελεστές. Αυτές οι συνεργασίες που αναπτύσσονται μέσω του πολιτισμού υπογράμμισε, ενισχύουν και εμπλουτίζουν τις σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και της Κύπρου και δείχνουν ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων των δύο χωρών στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο Διευθυντής των  Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Παρασκευά υπογράμμισε, ότι το Pafos Aphrodite Festival έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο ετήσιο καλλιτεχνικό γεγονός στην Κύπρο και ως ένας θεσμός διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της παράστασης κ. Claudio Pugliese τόνισε, ότι η όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» ανεβαίνει σε μια χρονική στιγμή που τιμούμε δύο σημαντικές επετείους, τα 150 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μουσουργού Gioachino Rossini και τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη του Pafos Aphrodite Festival.

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival Cyprus, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy ή  στο Τηλ. 26822218 και οι τιμές ανέρχονται στα €25, €40, €50 και €70.

Και στις τρεις παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

 


Comments

comments

Tags: opera, pafos

Σχετικά με τον Συγγραφέα