Στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο

Στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο


 


Πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο με τίτλο «Κύπρος: Η νέα ενεργειακή πύλη της Ευρώπης» το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την κυπριακή εταιρεία «Financial Media Way (FMW)» και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής.

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι «στο επίκεντρο της θεματολογίας του συμποσίου είναι το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, ο ηλεκτρισμός, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η ενεργειακή αποδοτικότητα.

Προσθέτει ότι στο συμπόσιο, «θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι κρατικών φορέων ενέργειας και εταιρειών ενέργειας καθώς και ακαδημαϊκοί.

Το συμπόσιο περιλαμβάνει εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών από την Κύπρο, την Ελλάδα, και το εξωτερικό.

Στο συμπόσιο θα παρουσιαστούν όλα τα νέα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και θα αναλυθούν οι πτυχές που αφορούν την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Ισραήλ, υπό το πρίσμα των νέων γεωπολιτικών δεδομένων και προκλήσεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Φέτος, λόγω των σοβαρών εξελίξεων στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, το ενεργειακό συμπόσιο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την ενέργεια», καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.


Comments

comments

Tags: energy

Σχετικά με τον Συγγραφέα