Στην τελική ευθεία η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΣΚΤ

Στην τελική ευθεία η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΣΚΤ

 


Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), με τις εξελίξεις να μεταφέρονται στην πλευρά της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που συμμετέχει στη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής συνέρχεται σήμερα προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή νέων επενδυτών και κατά συνέπεια τη διαμόρφωση της νέας μετοχικής δομής, που θα προκύψει μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Παράλληλα, η Ελληνική θα καθορίσει την τελική δεσμευτική πρόταση, η οποία θα αποσταλεί προς την ΣΚΤ.

Εξάλλου, άλλες αρμόδιες πηγές δήλωσαν σχετικά πως το πλαίσιο της συμφωνίας με το κράτος θεωρείται οριστικοποιημένο και αυτό που αναμένεται είναι η συμφωνία των επενδυτών που θα αποτελούν τη μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τις συντεχνίες των εργαζομένων στο Συνεργατισμό, την ώρα που αναμένεται ανά πάσα στιγμή η ολοκλήρωση της συμφωνίας για ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Πηγές δήλωσαν πως συνάντηση με τις συντεχνίες θα πραγματοποιηθεί είτε υπάρξει κατάληξη, είτε όχι.

Εξάλλου η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, διαβεβαίωσε εκ νέου και σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Συνεργατισμό είναι διασφαλισμένα. ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα