Στις 2 Αυγούστου το αντίο στον ‘Ειντε

Στις 2 Αυγούστου το αντίο στον ‘Ειντε


 


Στην Κύπρο επιστρέφει στις 2 Αυγούστου ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ `Ειντε, ο οποίος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/ κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 3 Αυγούστου. Εξάλλου το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Νορβηγού διπλωμάτη στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυο ηγέτες.

Σύμφωνα με το γραφείο του εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ο κ. `Ειντε θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Πέμπτη στις 9 το πρωί. Η συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί έχει προγραμματιστεί για τις 11 πμ.

Την Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας αποχαιρετιστήρια δεξίωση του κ. Ειντε, ο οποίος θα κατέλθει ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Νορβηγία στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως αποχωρήσει από τη θέση του ως Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για την Κύπρο. Ως εκ τούτου πιθανότατα αυτή να είναι και η τελευταία επίσκεψη του κ.Ειντε στο νησί υπό την ιδιότητά του αυτή. Στη δεξίωση έχουν προσκληθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο ηγέτες, πολιτικά πρόσωπα, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών κ.α

Σε γραπτή του δήλωση, στις 26 Ιουλίου, ο κ. `Ειντε ανέφερε πως κατά τις επαφές μου με τους ηγέτες στην Κύπρο (στις 24 Ιουλίου) μοιράστηκε τα αποτελέσματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη και άκουσε τους δικούς τους προβληματισμούς για το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως είχε συζητήσεις με άλλους σημαντικούς παράγοντες, περιλαμβανομένης της διπλωματικής κοινότητας στη Λευκωσία και με τους αντιπροσώπους της ΕΕ, καθώς και με διεθνή οικονομικά ιδρύματα που στηρίζουν τη διαδικασία.

Επεσήμανε ακόμη πως θα επέστρεφε στη ΝΥ για να ενημερώσει τον ΓΓ για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του και εξέφρασε την πεποίθηση πως η καλύτερη ευκαιρία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό είναι μέσω των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις
Tags: cyprus, eide

Σχετικά με τον Συγγραφέα