Στο φως τα κόκκινα δάνεια πολιτικών

Στο φως τα κόκκινα δάνεια πολιτικών

 


Σε βάθος έρευνα προχωρά από τις αρχές Απριλίου ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θέτοντας κάτω από το μικροσκόπιό του μία προς μία τις εκατοντάδες περιπτώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) στον Συνεργατισμό που υπερβαίνουν συνολικά τα €150 εκατ. Στόχος να διαπιστωθούν, μεταξύ άλλων ποιοι νυν και πρώην πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι και λοιποί αξιωματούχοι, όπως και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής αναφέρεται χαρακτηριστικά σε περίπτωση νυν βουλευτή, που δεν κατονομάζεται, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια σχεδόν €4 εκατ.

Ο λόγος που γίνεται σήμερα και εκ των υστέρων η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στον Συνεργατισμό οφείλεται στη νομοθεσία που ψήφισε, το 2016, η Βουλή κατά πλειοψηφία και, συγκεκριμένα, με τις ψήφους των βουλευτών των ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με τη διαφωνία μόνο των βουλευτών του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Αδάμου Αδάμου.

Με την εν λόγω νομοθεσία, δεν είχε την εξουσία ο Γενικός Ελεγκτής να ζητά, μεταξύ άλλων, την άρση του τραπεζικού απορρήτου για οποιοδήποτε πρόσωπο καθώς και στοιχεία που αφορούσαν αιτήματα για παραχωρήσεις και αναδιαρθρώσεις δανείων στον Συνεργατισμό. Πηγή: philenews


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα