Στο Γενικό Εισαγγελέα το μπαλάκι για τα επόμενα βήματα σε σχέση με ΟΠΑΠ

Στο Γενικό Εισαγγελέα το μπαλάκι για τα επόμενα βήματα σε σχέση με ΟΠΑΠ


 


Συμβουλές από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διακρατική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, δήλωσε ότι ζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αμέσως με τη λήψη της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα (24 Οκτωβρίου) ότι ο τρόπος ερμηνείας της διακρατικής συμφωνίας είναι λανθασμένος, ο ίδιος ζήτησε έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο και ακολούθως έθεσε το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως είπε, στην έκθεσή του, που του δόθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017, εξακολουθεί να θεωρεί ότι η ερμηνεία της διακρατικής από το 2003 μέχρι σήμερα είναι ορθή, θέση που εξέφραζε τα τελευταία χρόνια, όπως είπε.

«Έχω διαβιβάσει την έκθεση στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας να μας συμβουλεύσει για τα επόμενα βήματα για τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

«Αναλόγως της καθοδήγησης που θα λάβουμε θα πάρουμε και τις αποφάσεις μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι μετά την εισαγωγή του ΚΙΝΟ το 2004 η συμφωνία είναι ετεροβαρής για το κράτος.

«Πρέπει να θεσπίσουμε εθνική νομοθεσία και το σχετικό νομοσχέδιο είναι ενώπιον της Βουλής εδώ και ένα χρόνο. Πρέπει να απαλλαγούμε από τη διακρατική συμφωνία διότι μετά την εισαγωγή του ΚΙΝΟ είχε γίνει ετεροβαρής εις βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό πρέπει να απαλλαγούμε και γι’ αυτό θεωρώ επείγει η προώθηση της νομοθεσίας», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Και η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας είπε ότι με επιστολή της προς τον ΥΠΟΙΚ πρότεινε όπως ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα συμβουλή για τα επόμενα βήματα.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε πως δεν είναι επιτρεπτό μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις επί νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ερμηνεία της συμφωνίας.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως η Επιτροπή απέστειλε στην προτελευταία συνεδρία αποφάσισε όπως αποστείλει το νομοσχέδιο στην Κομισιόν για εξέταση του κειμένου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα