Στόχος η ενδυνάμωση του Starutps4Peace

Στόχος η ενδυνάμωση του Starutps4Peace

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pitch Bootcamp του προγράμματος Startups4Peace 2018, το Σάββατο 03/11/2018 στις Πλάτρες με τη συμμετοχή των 6 επιχειρηματικών ομάδων που συνεχίζουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσής του Startups4Peace.

Οι νεοφυείς ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα έντονο πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring από καταξιωμένους Startupers καθώς και από τον σπουδαίο Φιλανδό επιχειρηματία Teemu Polo με στόχο να τελειοποιήσουν την παρουσίαση της επιχείρησης τους.

Το Pitch Bootcamp πέραν του εκπαιδευτικού μέρους συνέτεινε στην ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας, αποδεικνύοντας ότι οι δύο κοινότητες πέραν της επιχειρηματικής συνεύρεσης μπορούν να συνυπάρξουν και να συνδεθούν και σε πολλά άλλα επίπεδα.

Οι ομάδες του Startup4Peace που προχώρησαν και συμμετείχαν στο Pitch Bootcamp σε αλφαβητική σειρά είναι οι Blendy, Colive Oil, Donti, Gnous, Loacal και Planmytrip.app.

«Η ενδυνάμωση του Starutps4Peace με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε τη δυνατότητα διοργάνωσης του Pitch Bootcamp φέτος για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και ενθουσιασμένοι που αυτό έγινε πραγματικότητα», δήλωσε Σταυριάνα Κοφτερός του Startup Cyprus, «καθώς επιτρέπει τόσο την καλύτερη και εντατικότερη εκπαίδευση και στήριξη των ομάδων, αλλά και την εδραίωση πραγματικών ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ Κυπρίων με κοινά ενδιαφέροντα που είναι και το πιο μαγικό» συμπλήρωσε η κα Κοφτερός.

Οι 6 ομάδες θα διαγωνιστούν στο KONE ELEVATOR Pitch Battle – τον μεγάλο τελικό, του προγράμματος στις 22 Νοεμβρίου που θα αναδείξει τους νικητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για startups, στο Ελσίνκι στην Φινλανδία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου με όλα τα έξοδα καλυμμένα από το πρόγραμμα Startup4Peace.

Το Startups4Peace διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το Startup Cyprus σε συνεργασία με το EU Infopoint που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Βασικός στόχος της αξιέπαινης προσπάθειας του Startups4Peace είναι να φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξηθούν οι επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα