Συμμετοχή της Ελληνικής σε κοινοπρακτικό δάνειο της EBRD με $10 εκατ.

Συμμετοχή της Ελληνικής σε κοινοπρακτικό δάνειο της EBRD με $10 εκατ.

 


Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι συνήψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για συμμετοχή της σε κοινοπρακτικό δάνειο με 10 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, στo πλαίσιo της συνήθους επιχειρηματικής της δραστηριότητας, έχει συνάψει συμφωνία με την EBRD για συμμετοχή σε ένα EBRD Δάνειο Α/Β που χορηγείται στην εταιρεία ArcelorMittal Kryvyi Rih (“AMKR”), μέλος του ομίλου ArcelorMittal, του μεγαλύτερου κατασκευαστή χάλυβα παγκοσμίως.

Η EBRD παρέχει ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους $350 εκατ. στην AMKR για τον εκσυγχρονισμό και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του μεγαλύτερου χαλυβουργείου της Ουκρανίας, PubJSC AMKR.

Η χρηματοδότηση αποτελείται από ένα EBRD Δάνειο Α ύψους $200 εκατ. ως μέρος ενός Δανείου Α/Β ύψους $350 εκατ. και μίας πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους $150 εκατ., που χορηγείται από τους συμμετέχοντες στο Δάνειο Β.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Τράπεζας, όπως αναφέρεται, στο Δάνειο Β ανέρχεται στα $10 εκατ. στο κοινοπρακτικό δάνειο συμμετέχουν οι AKA Ausfuhrkedit-Gesellschaft mbH, Credit Agricole CIB, Federated Project and Trade Finance Core Fund και Raiffeisen International.

Υπενθυμίζεται ότι η EBRD κατέχει το 5,4% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα