Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕxxonMobil

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕxxonMobil


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετέβη χθες από τη Νέα Υόρκη –(όπου επετεύχθη συμφωνία των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για νέα διάσκεψη της Γενεύης μέσα στον Ιούνιο) στην Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς καθώς και σειρά επαφών με άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής Κυβέρνησης. Θα προσφωνήσει επίσης τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας και Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Γκίλαρντ Έρνταν, καθώς επίσης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπον Κόρκερ. Θα δεχθεί επίσης τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕxxonMobil Ντάρεν Γουντς και άλλα στελέχη της εταιρείας, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτουν προς τιμήν του τα στελέχη της ΠΣΕΚΑ.

Στις 7 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο German Marshall Fund, όπου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, θα μιλήσει με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και ο Δρόμος μπροστά» και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, στο οποίο θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  Δημήτριος και αξιωματούχοι της αμερικανικής Κυβέρνησης, και στη συνέχεια θα του απονεμηθεί το βραβείο «Συρματόπλεγμα» (Barbed Wire Award).

Στις 8 Ιουνίου ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πένς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2μμ (ώρα Ουάσινγκτον). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και η εταιρεία ExxonMobil.

Στις 9 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του AIPAC Κ. Χάουαρντ Κορ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν, καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα έχουν επαφές με στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και με αμερικανικές εταιρείες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα