Συνεχίστηκε το ρεκόρ αφίξεων τουριστών και το Νοέμβριο

Συνεχίστηκε το ρεκόρ αφίξεων τουριστών και το Νοέμβριο


 


Ρεκόρ κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και κατά τους πρώτους έντεκα μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία. Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία είναι οι κύριες τουριστικές αγορές, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις τουριστών τον περασμένο Νοέμβριο ανήλθαν σε 144.676 σε σύγκριση με 124.192 το Νοέμβριο 2016, σημειώνοντας αύξηση 16,5%, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών.

«Οι αφίξεις Νοεμβρίου 2017 ήταν οι ψηλότερες που είχαμε στην Κύπρο μέχρι σήμερα κατά το μήνα Νοέμβριο» αναφέρεται.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2017 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.553.149 σε σύγκριση με 3.098.604 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 14,7% αλλά και ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους..

Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 18,4% το Νοέμβριο του 2017 σε σχέση με το Νοέμβριο 2016, ενώ παρατηρήθηκε και 21,4% αύξηση από τη Ρωσία. Αυξήσεις σημειώθηκαν επίσης και από άλλες σημαντικές αγορές όπως τη Γερμανία (0,5%) και το Ισραήλ (27,2%). Αντίθετα σημειώθηκε μείωση 6,1% στις αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία αποτελούν την κύρια πηγή τουρισμού για την Κύπρο για το Νοέμβριο 2017, με ποσοστά 35,4% και 14,8% αντίστοιχα, ενώ οι αφίξεις από την Ελλάδα αποτελούν το 9,4%, από τη Γερμανία το 9,0% και από το Ισραήλ το 6,3%.

Ο σκοπός ταξιδιού κατά το Νοέμβριο 2017 ήταν για ποσοστό 68,3% των τουριστών οι διακοπές, για 15,9% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 15,6% επαγγελματικός. Οι άντρες αποτελούν το 46,8% των τουριστών και οι γυναίκες το 53,2%, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ανήκουν στις ηλικίες 20-44 ετών.=

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παρακολουθεί στενά και μελετά όλα τα διεθνή τουριστικά και οικονομικά δεδομένα και καταγράφει τις τάσεις και προτιμήσεις των περιηγητών που ενθαρρύνουν ή αποτρέπουν τον κόσμο να ταξιδέψει επιλέγοντας συγκεκριμένους προορισμούς.   «Η Κυβέρνηση έχει για αυτό το σκοπό εκπονήσει τη Νέα Στρατηγική η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και σύντομα θα ληφθούν τελικές αποφάσεις ως προς την υλοποίηση της, βάση της οποίας τίθενται και νέοι στρατηγικοί στόχοι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχικότητας, της ανταγωνιστικότητας. Η αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και ο εμπλουτισμός του είναι επίσης προτεραιότητα ώστε η Κύπρος να αποκτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων γειτονικών προορισμών.

Κτίζουμε πάνω στις ήδη υπάρχουσες δομές αξιοπιστίας και συνεργασίας με τους εταίρους και συνεργάτες μας στην Κύπρο και το εξωτερικό, Οργανωτές Ταξιδίων, Αεροπορικές Εταιρείες. Σημαντική είναι η συνεργασία με εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και ΜΜΕ.0Η καλλιέργεια κουλτούρας και τουριστικής συνείδησης των πολιτών είναι εξίσου σημαντική.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και ιδιαίτερα γιατί από τον Ιούλιο 2015 μέχρι σήμερα, ο τουρισμός της Κύπρου παρουσιάζει αυξητική τάση. Οι προβληματισμοί μας βέβαια παραμένουν για το μέλλον του τουρισμού ώστε να γίνουν τα σωστά βήματα προς τις σωστές κατευθύνσεις με τη συνεργασία όλων για το καλό του τόπου και του κόσμου του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΟΤ.


Comments

comments

Tags: cyprus, tourism

Σχετικά με τον Συγγραφέα