Συνέδριο για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου

Συνέδριο για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου

 


 


«45 Χρόνια Α.Ι.Κ….. Μαζί γιορτάζουμε, Μαζί συνεχίζουμε!»

 

Σημαντικό Συνέδριο για την ασφαλιστική βιομηχανία, με τίτλο «45 Χρόνια Α.Ι.Κ….. Μαζί γιορτάζουμε, Μαζί συνεχίζουμε!» οργανώνει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία, το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Παρουσιάζοντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη τους σκοπούς και τη θεματολογία του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, Μανώλης Ιωαννίδης ανέφερε ότι Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου πραγματοποιεί φέτος το Συνέδριο του σε μία σημαδιακή χρονιά της ιστορίας του, αφού γιορτάζει τα 45 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης του.

Ακολούθως ανέφερε ότι ο τίτλος του Συνεδρίου, επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου ότι η διαμόρφωση μίας διαχρονικής Ευρωπαϊκής επαγγελματικής ασφαλιστικής κατάρτισης πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης, γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια ανάδειξης των προκλήσεων και προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός τομέας. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα από την αποτύπωση της άποψης τόσο των Καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων, μέσω της διενέργειας συγκεκριμένων Ερευνών Αγοράς, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιασθούν στο Συνέδριο.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, ως ο κατεξοχήν εκπαιδευτικός φορέας της ασφαλιστικής αγοράς οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, ώστε όλοι να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια ομαλής ανάπτυξης της ασφαλιστικής βιομηχανίας του τόπου μας».

Σχετικά με τη θεματολογία του Συνεδρίου ανάφερε ότι θα καταπιαστεί με όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα την ασφαλιστική βιομηχανία και χωρίζεται στις εξής ενότητες:

  1. Προκλήσεις της αγοράς στον Ασφαλιστικό Τομέα
  2. Η ώρα των προκλήσεων και των αλλαγών στον χώρο των Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων
  1. Τρεις Παράλληλες Ανοικτές Συζητήσεις:
  2. Η ώρα των απαντήσεων στις μεγάλες αλλαγές στον χώρο του Ασφαλιστικού τομέα

Το Συνέδριο τέλει υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κου Δημήτρη Συλλούρη  ο οποίος  θα απευθύνει χαιρετισμό.

Καταλήγοντας ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι το Συνέδριο αναμένεται να χαράξει νέους δρόμους στα ασφαλιστικά δρώμενα του τόπου και να σηματοδοτήσει  την επόμενη μέρα της ασφαλιστικής αγοράς.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα