Tομή στο λιανικό εμπόριο με το άνοιγμα του H&M

Tομή στο λιανικό εμπόριο με το άνοιγμα του H&M


 

Οι Σουηδοί που κατακτούν τον πλανήτη τώρα και στην Κύπρο

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου, Πηγή: Περιοδικό EUROΚΕΡΔΟΣ

 

Η παγκοσμίως γνωστή αλυσίδα ένδυσης και υπόδησης H&M, Hennes & Mauritz από την Σουηδία η οποία συνέχισε εν καιρώ κρίσης όχι μόνο να αναπτύσσεται, αλλά να διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων της με πολύ γρήγορους ρυθμούς, άνοιξε το πρώτο κατάστημα της κατάστημα στην Κύπρο στην οδό Λήδρας στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Πύργο Σιακόλα.

Πρόκειται για ένα 6ώροφο κατάστημα το οποίο θα προσφέρει μόδα για τη γυναίκα, τον άντρα, τον έφηβο και το παιδί σε ένα χώρο 3.000 τ.μ.

Συγκεκριμένα το πρώτο κατάστημα της H&M στην Κύπρο θα προσφέρει βασικά, αειφόρα κομμάτια μόδας σε υψηλή ποιότητα και προσιτές τιμές για όλη την οικογένεια ενώ θα διαθέτει και τμήματα Beauty, Underwear, Accessories, Divided, Trend, Η&Μ+, Η&Μ Mama και Η&Μ Sport.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα εγκαίνια του νέου μας καταστήματος, που άνοιξε σε ένα από τα πιο κεντρικότερα σημεία της Λευκωσίας. Η Κύπρος είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς. Πρόκειται για μια αγορά με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, που πλέον εντάσσεται στη μεγάλη οικογένεια της H&M», δήλωσε η Sandrine Galparoli, Country Manager Κύπρου, Ελλάδος και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την κ. Galparoli στην παρούσα φάση, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο πρώτο της κατάστημα. προσφέροντας διεθνώς είδη μόδας σε υψηλά επίπεδα ποιότητας στις καλύτερες τιμές.

Τα Η&Μ είναι παγκοσμίως γνωστά αν και για τους κύπριους το γεγονός ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα τα έκανε ακόμα μια πιο γνωστά.

Η Η&Μ Ελλάδος υπάγεται στην Η&Μ Group και ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα. Σήμερα, η Η&Μ απαριθμεί 35 καταστήματα σε 14 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λάρισα, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο και Χανιά.

 

Ανάπτυξη εν καιρώ κρίσης

Πάντως η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να επηρέασε τα αναπτυξιακά πλάνα H&M. Παρόλο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον χώρο της ένδυσης αλλά και της οικονομικής στενότητας γενικότερα η εταιρεία αυτή τολμάει και επεκτείνεται. Ο λόγος της επιτυχίας της είναι οι προσιτές τιμές αλλά και η γρήγορη ανανέωση των προϊόντων της.

Η H&M είναι μια σουηδική πολυεθνική εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης , που είναι γνωστή για τα ρούχα μόδας για τους άνδρες, γυναίκες, εφήβους και παιδιά.

Η ιστορία της H&M βρίσκεται πίσω στο 1947, όταν ο ιδρυτής της Erling Persson, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ, εντυπωσιάστηκε από ένα νέο είδος καταστήματος ένδυσης, με υψηλό τζίρο και φθηνές τιμές.

Γυρνώντας στην πόλη Βαστέρας της Σουηδίας άνοιξε ένα αντίστοιχο μαγαζάκι, με την ονομασία Hennes, το οποίο στα σουηδικά σημαίνει αυτή, διότι απευθυνόταν τότε αποκλειστικά σε γυναίκες.

Τη δεκαετία του ’50 και του ’60, η Hennes εξαπλώθηκε σημαντικά, ενώ το 1968 ο Persson εξαγόρασε ένα κατάστημα με κυνηγητικά είδη, το Mauritz Wirdforss, οπότε η επιχείρηση άλλαξε όνομα αλλά επεκτάθηκε και στα ανδρικά είδη ένδυσης. Όταν ανέλαβε ο γιος του Persson, η εταιρεία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη.

Η εταιρεία είχε 2.325 καταστήματα στο τέλος του 2011, 2.629 καταστήματα στο τέλος του Αυγούστου του 2012 και άνοιξε κατάστημα το Σεπτέμβριο του 2013, στο Chengdu στη Κίνα. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, ακριβώς πίσω από την Ισπανική Inditex (μητρική εταιρεία της Zara).

Σήμερα πέντε χρόνια μετά η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη-μια μάλλον απομακρυσμένη από το χώρο της μόδας πρωτεύουσα- έχτισε μια αυτοκρατορία στο χώρο της παγκόσμιας ένδυσης με περισσότερα από 3.700 καταστήματα σε 61 χώρες του κόσμου.

Τα καταστήματα της εταιρείας σημειωνόμουν μεγαλύτερη εξάπλωση στην Κίνα, στις ΗΠΑ, την Πολωνία και την Γερμανία, ενώ οι νέες αγορές στις οποίες στοχεύει είναι η Ταϊβάν, το Περού, το Μακάο, η Νότια Αφρική και η Ινδία

Μάλλον η H&M αποτελεί μέρος της σουηδικής επιχειρηματικής παράδοσης, που ανέδειξε τοπικές εταιρίες σε παγκόσμιους παίκτες όπως η SAAB, η ΙΚΕΑ και η SCA.

Το κατάστημα στην Λευκωσία άνοιξε επίσημα στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο μέρες πριν είχε προηγηθεί ένα αποκλειστικό VIP πάρτι, με προσωπικότητες από το χώρο της μόδας, τον επιχειρηματικό κόσμο και τον καλλιτεχνικό.

Στην Κύπρο βρέθηκε και το δημοφιλές συγκρότημα «Μέλισσες» όπου πραγματοποίησε μια ξεχωριστή live εμφάνιση,

Θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 π.μ. – 9:00 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή 09:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

Στο www.hm.com/cyprus μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα που διαθέτει το κατάστημα σε αντρικά, γυναικεία, παιδικά και αξεσουάρ.

Στη φωτογραφία η Sandrine Galparoli, Country Manager Κύπρου, Ελλάδος και Βουλγαρίας μαζί με τη Λία Τσαμπουνιεράκη, Block Manager και τη Χριστίνα Ντάβανου, Store Manager έκοψαν την κορδέλα και καλωσόρισαν τους πρώτους πελάτες.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα