Tο Startup Weekend έρχεται στην Κύπρο

Tο Startup Weekend έρχεται στην Κύπρο


  • Το Startup Weekend Cyprus, μέρος του παγκόσμιου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την εκπαίδευση της κοινότητας για τη μελλοντική παραγωγή βιώσιμων επιχειρήσεων ανακοινώθηκε επίσημα σε δημοσιογραφική διάσκεψη με βασικό υποστηρικτή τη Microsoft και με υποστηρικτές την ΜΤΝ, PwC και Ελληνική Τράπεζα.

Σε διάσκεψη τύπου που έγινε σήμερα στο ανακοινώθηκε επίσημα η διοργάνωση του πρώτου Startup Weekend Cyprus. Ο θεσμός αποσκοπεί στη  μετατροπή μιας ιδέας σε επιχειρηματική ευκαιρία σε μόνο τρεις μέρες με τη βοήθεια μεντόρων από Κύπρο και εξωτερικό και να εκπαιδεύσει την startup επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

Το Startup Weekend Cyprus έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στο τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου με μέγα υποστηρικτή την Microsoft, με σύμμαχους την ΜΤΝ, την PwC, την Ελληνική Τράπεζα και συνεργάτες την πρώτη πλατφόρμα δικτύωσης της τεχνολογικής κοινότητας Open Coffee Cyprus, την V+O Cyprus και το Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η διοργάνωση θα γίνει στο Research and Technology Building του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με curator την Λυδία Ζαννέτου μετατρέπει την Κύπρο σε πραγματικό κέντρο καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Το Startup Weekend Cyprus πραγματοποιείται με θέμα «54h to LAUNCH». Πρόκειται για ένα πραγματικό μαραθώνιο δημιουργικής επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες που δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 100 σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε μόνο 54 ώρες να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο από το εγχώριο και διεθνές σκηνικό. Οι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους, να πάρουν συμβουλές καθοριστικής σημασίας, να δικτυωθούν με τα  κατάλληλα άτομα και να κερδίσουν βραβεία που μεταφράζονται σε διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η MaryLou Stavrinou, Marketing Manager της Microsoft Cyprus δήλωσε: «Η στήριξη μας στο Startup Weekend Cyprus εμπίπτει στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας YouthSpark. Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στόχο έχει να προφέρει τεχνολογική πρόσβαση και κατάρτιση στους νέους όλου του πλανήτη μειώνοντας το τεράστιο χάσμα ευκαιριών που διαχωρίζει εκείνους που έχουν πρόσβαση στις τεχνολογικές εξελίξεις από εκείνους που δεν έχουν. Η δράση του προγράμματος το έτος που πέρασε, έδωσε σε  103 εκατομμύρια νέους πρόσβαση στην επιστήμη των υπολογιστών, ανέπτυξε δεξιότητες ψηφιακής μόρφωσης και ο στόχος είναι να παρέχει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες. Ενισχύοντας πρωτοβουλίες σαν αυτή, σήμερα υποστηρίζουμε το Startup Weekend Cyprus και προτρέπουμε τους νέους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες στον ψηφιακό κόσμο».

Το Startup Weekend είναι η μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών αφιερωμένη στις startup, που έχει οργανώσει πάνω από 1.100 συναντήσεις σε 500 πόλεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

 

Για να συμμετέχει κάποιος και να παρακολουθήσει το εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 54 ωρών ώστε να αναπτύξει επιχειρηματικό πλάνο μπορείς να δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο http://startupweekendcyprus.eventbrite.com/.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.cyprus.startupweekend.org

Facebook:  ‎ https://www.facebook.com/StartupWeekendCyprus

Twitter: @SWCyprus

Mail: [email protected]

 

Curator:

Curator του Startup Weekend Cyprus είναι η Λυδία Ζαννέττου. Η Λυδία Ζαννέττου εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας, στην V+O Communication. Διοργανώνει το Open Coffee Cyprus, την πρώτη πλατφόρμα δικτύωσης της τεχνολογικής κοινότητας, είναι επικεφαλής διοργανώτρια του θεσμού  του STARTup LiVE Cyprus, του πρώτου πανευρωπαϊκού θεσμού για εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών και curator του TEDxLimassol.

 

H Διαδικασία

Όλα τα Startup Weekend παγκοσμίως οργανώνονται με το ίδιο βασικό μοντέλο: Σε αυτό το πλαίσιο, το Startup Weekend Cyprus θα ακολουθήσει το πρότυπο των αντίστοιχων διοργανώσεων παγκοσμίως. Η διαδικασία απλή και πρακτική.

Πρώτη ημέρα

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό να την παρουσιάσει  και να αναπτύξει την ιδέα του μπροστά σε όλους. Στην συνέχεια ομάδες από άτομα με διαφορετικές δεξιότητες, διαμορφώνονται οργανικά από τους συμμετέχοντες γύρω από τις πιο δημοφιλείς ιδέες,  όπως αυτές προκύπτουν μετά από ψηφοφορία. Όσοι έχουν ιδέες μπορούν να έρθουν είτε μόνοι τους, είτε με την ομάδα τους και να λάβουν μέρος.

 Δεύτερη Μέρα

Οι ομάδες αυτές, για όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλεύουν πάνω στην υλοποίηση της ιδέα τους. Εκτός από ένα επιχειρηματικό πλάνο και στρατηγική Μάρκετινγκ καλούνται να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν το τελικό τους προϊόν. Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, έμπειροι μέντορες από τον επιχειρηματικό, τον επενδυτικό και τον επενδυτικό κλάδο συζητούν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Τρίτη ημέρα

Την Κυριακή το απόγευμα οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση του επιχειρηματικού τους πλάνου μπροστά σε μια κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος ή της υπηρεσίας με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου και την πρωτοτυπία. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε διεθνές επίπεδο και να προσελκύσουν επένδυση.

 

Lydia Zannettou, Cyprus Startup Weekend Curator

A: 8 Kennedy Ave., Athienitis Bldg, office 306, 1087 Nicosia

T: +357 22447768 F: +357 2 2374897 M: +357 96794083

E: [email protected]W: http://cyprus.startupweekend.org/

Twitter: @lydsjannet W: http://about.me/lydsjannet


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα