Τιμητική διάκριση του Καθηγητή Ν. Καρτακούλλη από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου

Τιμητική διάκριση του Καθηγητή Ν. Καρτακούλλη από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου

 


Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγ. Νίκος Καρτακούλλης, τιμήθηκε από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) με το έπαθλο «Στέλιος Κυριακίδης» το οποίο απονέμεται σε οργανισμούς ή άτομα που εκπροσωπούν την χώρα μας επάξια στο εξωτερικό και συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και γενικότερα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της ΕΑΚ για την βράβευση του «Ο Νίκος Καρτακούλλης είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά γύρω από τον αθλητισμό αλλά προτιμούν να αφήνουν τις πράξεις να μιλούν περισσότερο από το στόμα.  Πρώην διευθυντής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (1995-2003) και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (2008-2011), κατέχει σήμερα το πόστο του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι ακαδημαϊκές γνώσεις του περί αθλητισμού τον οδήγησαν και τον έκαναν γνωστό εκτός συνόρων της πατρίδας μας, την οποία εκπροσώπησε επάξια σε αμέτρητες περιπτώσεις και σε διάφορους τομείς. Τομείς, όπως είναι το Olympic Solidarity της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και η ΦΙΦΑ.

Οι ακαδημαϊκές γνώσεις και η εμπειρία του Νίκου Καρτακούλλη αποτέλεσαν «εργαλείο», τόσο για τη ΔΟΕ όσο και για τη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και εισαγωγή ακαδημαϊκών προγραμμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην αθλητική διοίκηση και αθλητικές επιστήμες (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα).  Επίσης, ήταν πρωτοπόρος στην δημιουργία ερευνητικής ομάδας για την πραγματοποίηση ερευνών σε θέματα βίας, χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αθλητικού τουρισμού, της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, ποσοστά υποστήριξης των ποδοσφαιρικών ομάδων, της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου και άλλα».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ΕΑΚ, για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμού και την ανάπτυξη της κοινωνίας, ο Νίκος Καρτακούλλης, ο οποίος εξέδωσε δύο βιβλία που αφορούν στην αθλητική διοίκηση, και έχει αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα