Την παροχή σύνταξης χηρείας στους άνδρες ενέκρινε το Υπουργικό

Την παροχή σύνταξης χηρείας στους άνδρες ενέκρινε το Υπουργικό

 


Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα -μεταξύ άλλων- την παροχή σύνταξης χηρείας στους άνδρες κάτω από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και στις γυναίκες. Το Υπουργικό ενέκρινε και άλλες προτάσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

«Με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο αποκαθίσταται μία διαχρονική αδικία και ανισότητα εις βάρος τόσο των ανδρών αλλά και εις βάρος των γυναικών, οι οποίες, παρόλο που εισφέρουν στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε περίπτωση θανάτου τους δεν δικαιούται ο σύζυγος τους τη σύνταξη χηρείας», ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μετά το πέρας της συνεδρίας.

Όπως σημείωσε το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και προωθείται στη Βουλή για ψήφιση.

Το Νομοσχέδιο, το οποίο έχει συζητηθεί τους προηγούμενους μήνες και με τους Κοινωνικούς Εταίρους, προνοεί την άμεση εφαρμογή της σύνταξης χηρείας στους άνδρες από 1/1/2018.

Μεταξύ άλλων η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως παρατείνει μέχρι τις 30/4/2018 την περίοδο εφαρμογής του Σχεδίου Επιχορηγημένων Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ορεινά Θέρετρα, βάσει του οποίου επιχορηγείται πλήρως η διαμονή με διατροφή για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης των Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τηλλυρίας.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα