Το 46ο Διεθνές Συνέδριο ECPR στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το 46ο Διεθνές Συνέδριο ECPR στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 


Η μεγαλύτερη διεθνής διάσκεψη Πολιτικών Επιστημών στην Κύπρο

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει, μεταξύ 10-14 Απριλίου 2018, το ετήσιο συνέδριο του European Consortium for Political Research (ECPR), το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια στον κόσμο. Το 46ο Συνέδριο ECPR θα συγκεντρώσει πολιτικούς επιστήμονες, αλλά και όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τις πολιτικές επιστήμες, από διάφορα μέρη του πλανήτη, στη μεγαλύτερη διάσκεψη του είδους της στην Κύπρο.

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι (ακαδημαϊκοί, ερευνητές και φοιτητές) από κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και του Ισραήλ, θα αναδείξουν και θα συζητήσουν σε παράλληλα Εργαστήρια τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές πτυχές των σημαντικότερων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Ζητήματα όπως η μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα, ο ευρωσκεπτικισμός, η οικονομική κρίση, η ψηφιακή (μη) δημοκρατία, κλπ, θα εξετασθούν διεξοδικά.

Η θεματολογία των παράλληλων Εργαστηρίων περιλαμβάνει κατάλογο όλων των σύγχρονων πολιτικών προκλήσεων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομιλία (Keynote Speech) του Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics and Political Science, Kevin Featherstone, με τίτλο: «From Grexit to Brexit», κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018.

Το ECPR είναι μια ανεξάρτητη ακαδημαϊκή οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1970. Τα 350 θεσμικά μέλη της, από  50 χώρες, αντιπροσωπεύουν τα κορυφαία πανεπιστήμια, καθώς και φοιτητές και ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με την έρευνα και τη διδασκαλία της Πολιτικής Επιστήμης παγκοσμίως. Το ECPR υποστηρίζει και ενθαρρύνει την εκπαίδευση, την έρευνα και τη διακρατική συνεργασία πολιτικών επιστημόνων με διάφορους τρόπους. Προσφέρει ένα πρόγραμμα φημισμένων διεθνών διασκέψεων και εκδηλώσεων, διατηρεί ένα εκλεκτό χαρτοφυλάκιο εκδόσεων (ECPR Press), που περιλαμβάνει σειρά βιβλίων και 3 κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ απονέμει βραβεία υψηλού κύρους που επιβραβεύουν τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα του πεδίου.


Comments

comments

Tags: UNIC

Σχετικά με τον Συγγραφέα