Το Μονακό η πρώτη χώρα με πλήρη 5G κάλυψη

Το Μονακό η πρώτη χώρα με πλήρη 5G κάλυψη

 

English text follows


Η Monaco Telecom είναι ο αποκλειστικός παροχέας τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και απέκτησε πρόσφατα την MTN Κύπρου.  

 

Συμφωνία ανάπτυξης δικτύου 5G στο Μονακό, υπέγραψαν την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πεκίνο, η Monaco Telecom και η Huawei, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ στην Κίνα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τους Martin Péronnet, Διευθύνoντα Σύμβουλο της Monaco Telecom και Shi Weiliang, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Huawei Γαλλίας και Μονακό, παρουσία των Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ και Ren Zhengfei, ιδρυτή της Huawei.

Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε επίσης και ο Frédéric Genta, διεπιστημονικός εκπρόσωπος, υπεύθυνος για την ψηφιακή μετάβαση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, υποστηρίζοντας  έμπρακτα τη  συνεργασία, η οποία στοχεύει στην παροχή πλήρους κάλυψης 5G στο Μονακό. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην ταχεία υλοποίηση των Smart City projects του Πριγκηπάτου, προσφέροντας ασύγκριτες επιδόσεις στη χρήση του Ίντερνετ και δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της συνεργασίας που ξεκίνησε το 2012, μεταξύ της Monaco Telecom και του κινεζικού κολοσσού, Huawei, παγκόσμιου ηγέτη στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία ενώ το 2017 οδήγησε στο λανσάρισμα του 4G δικτύου κινητής 1Gbs. Η ταχεία προώθηση του 5G στο Monaco, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ με τον Αναπληρωτή και εκ περιτροπής Πρόεδρο της Huawei, Guo Ping, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής στο Davos. Σηματοδοτεί, επίσης, την επιθυμία του κράτους του Μονακό να αποκτήσει τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω του παρόχου τηλεπικοινωνιών.

Μια πρώτη πιλοτική ζώνη θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια του Monaco Yacht Show 2018. Το δίκτυο αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως, φιλοξενώντας τα πρώτα εμπορικά τερματικά, περί τα μέσα του 2019.

O Martin Péronnet, Διευθύνων Σύμβουλος της Monaco Telecom δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία στοχεύει στη διαμόρφωση της εικόνας του ψηφιακού μέλλοντος του Μονακό. Το δίκτυο 5G θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την ψηφιακή οικονομία και την ανάπτυξη της έξυπνης-πόλης. Η συνεργασία αυτή θα θεμελιώσει και επιταχύνει τη διαδικασία παροχής στο Μονακό, της καλύτερης ποιότητας ζωής στον κόσμο, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας»

Ο Shi Weiliang, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Γαλλίας ανέφερε: «Σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στη συνεργασία μας, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε και πλέον χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Πριγκιπάτου του Μονακό ως παγκόσμιου ηγέτη όσον αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Θα ανοίξει τον δρόμο για την ταχύτερη ανάπτυξη ενός νέου τύπου υπηρεσιών “Έξυπνου Έθνους”,  για τους πολίτες μας».

Από την πλευρά του ο Frédéric Genta, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία: «Η έναρξη του δικτύου 5G υπογραμμίζει τη φιλοδοξία και θέση μας ως πρωτοπόρους στον τομέα της συνδεσιμότητας, προ ψηφιακής μετάβασης. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι η ψηφιακή μετάβαση του Πριγκιπάτου και το στρατηγικό πλάνο της Monaco Telecom μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω στενής συνεργασίας»

H Monaco Telecom είναι ο πάροχος του Πριγκιπάτου του Μονακό, παρέχοντας υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ και τηλεόρασης, διεθνή συνδεσιμότητα μέσω δεδομένων, καθώς και υπηρεσίες cloud και hosting. Η Monaco Telecom έχει αναπτύξει μια ισχυρή τεχνολογική προσέγγιση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών: τον Απρίλιο του 2017 έγινε ο πρώτος πάροχος που λάνσαρε για εμπορική χρήση το 4G δίκτυο κινητής 1Gbs, ενώ σε σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις παρέχει πρόσβαση 1Gbs σε όλα τα νοικοκυριά.

Η Huawei είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), που συνεργάζεται με 45 από τους 50 σημαντικότερους παροχείς της παγκόσμιας αγοράς. Επενδύοντας ουσιαστικά στους πελάτες της όσον αφορά την καινοτομία και τις ισχυρές εταιρικές σχέσεις, η Huawei προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, τερματικά και Cloud Computing. Παρέχοντας ανταγωνιστικές λύσεις και υπηρεσίες, η Huawei επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στη δημιουργία μέγιστης αξίας για τους φορείς τηλεπικοινωνιών, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Τα προϊόντα και οι λύσεις της αναπτύσσονται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

 


Monaco Telecom and Huawei sign agreement for making Monaco the first country with full 5G coverage

 

The agreement was signed by Martin Péronnet, CEO of Monaco Telecom and Shi Weiliang, CEO of Huawei France and Monaco in the presence of Prince Albert II and Ren Zhengfei, founder of Huawei.

Frédéric Genta, inter-departmental delegate in charge of the digital transition was also present to support this collaboration, aiming to give Monaco full 5G coverage. This will contribute to the rapid implementation of the Principality’s Smart City projects, it will offer incomparable performance in Internet usage and it will advance the country’s economic development.

The agreement is part of the partnership initiated in 2012 between the Monegasque operator and the Chinese giant, world leader of fixed and mobile networks. This partnership had already led, in 2017, to the launch of the first 4G mobile network at 1 Gbps. The accelerated launch of 5G in Monaco also comes after the meeting of Prince Albert II with Guo Ping, Deputy Chairman and Rotating Chairman of Huawei, that took place during the last Davos summit. It signals the wish of the Monegasque state to acquire the most effective communication technologies through its telecommunications provider.

A first pilot zone will be ready by late September, during the Monaco Yacht Show 2018.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα