Το Youth Empowered ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες

Το Youth Empowered ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες

 


Η ΕΥ (Ernst & Young) συμβάλλει ενεργά στο Πρόγραμμα της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν πρακτική εξάσκηση στην ΕΥ Κύπρου

 

Επαγγελματικούς ορίζοντες ανοίγει για τους νέους της Κύπρου το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Youth Empowered” της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola. Ήδη, αρκετοί νέοι της Κύπρου διεκδίκησαν με επιτυχία θέσεις εργασίας μέσα από το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους κύριους υποστηρικτές του προγράμματος “Youth Empowered” της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola είναι η ΕΥ Κύπρου. Η ΕΥ Κύπρου έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του Προγράμματος να διεκδικήσουν θέσεις για πρακτική εξάσκηση (internship) στην εταιρεία, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τεράστιες ευκαιρίες εκπαίδευσης και δικτύωσης σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Youth Empowered, όσοι συμμετέχοντες εξέφρασαν ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στην EY Κύπρου, πέρασαν από διαδικασία αξιολόγησης μέσα από την οποία επιλέχθηκαν 5 άτομα στα οποία προσφέρθηκαν internships.

Στόχος της διαδραστικής πλατφόρμας e-learning είναι να βοηθήσει τους νέους να μπουν δυναμικά στην αγορά εργασίας κερδίζοντας γνώσεις και βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους

Οι νέοι που κατέλαβαν τις θέσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αξιόλογους επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο, είναι αφοσιωμένοι στο αντικείμενό τους και συνεργάζονται μεταξύ τους για να λύσουν τα πιο δύσκολα προβλήματα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών. «Φιλοσοφία της ΕΥ Κύπρου είναι ότι η μάθηση δεν σταματάει ποτέ και όποιος επιλέξει να έρθει στην εταιρεία, το κάνει για να γίνει ακόμη καλύτερος, να γίνει εξαιρετικός. Είναι παράλληλα στην κουλτούρα της ΕΥ να επενδύει σε νεαρούς και φιλόδοξους επαγγελματίες και να τους προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης», τόνισε ο κ. Γιάννης Παναγιώτου, Advisory Manager στην EY Κύπρου.

Ο κ. Παναγιώτου, είναι ένας από τους εκπαιδευτές που συμμετέχουν εθελοντικά στο Πρόγραμμα και στο πλαίσιο της παρουσίασής του στο physical training της Λεμεσού,  μίλησε στους νέους για τη στρατηγική αξία της Μάθησης και Ανάπτυξης στο επαγγελματικό περιβάλλον του μέλλοντος. Μάλιστα, η παρουσίασή του είναι πλέον διαθέσιμη και διαδικτυακά στη διεύθυνση  www.youthempoweredhub.com.cy

Πρόκειται για τη διαδραστική πλατφόρμα e-learning του «Youth Empowered», η οποία παρέχει στους νέους δεξιότητες, αλλά και τη δυνατότητα να εντοπίσουν τα πλεονεκτήματα και πιθανές αδυναμίες τους.  Στόχος της ψηφιακής αυτής πλατφόρμας (Digital Hub) είναι να δώσει την απαραίτητη ώθηση στους νέους προκειμένου να μπουν δυναμικά στην αγορά εργασίας, παρέχοντάς τους την ίδια στιγμή πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σε σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης, ώστε να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Στόχος της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola είναι μέσα από το «Youth Empowered» μέχρι το 2020 να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία σε 3,000 νέους για να μπορέσουν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.